Bingöl belediye başkanına AK Partili bayan meclis üyesinden tepki istifası

Bingöl'de, AK Parti birinci sıradan belediye meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, AK Partili Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin, başkanvekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceği yönündeki açıklamasına tepki göstererek i.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl belediye başkanına AK Partili bayan meclis üyesinden tepki istifası

Bingöl'de, AK Parti birinci sıradan belediye meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, AK Partili Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin, başkanvekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceği yönündeki açıklamasına tepki göstererek istifa etti. Nurten Ertuğrul, "Seçim zamanında gece gündüz toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar toplantı yaptıran bir anlayışın, bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretler ileri sürmesi bir çelişkidir." dedi. Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bayanlara belediye başkanvekilliği ve yardımcılığı görevi verilmesi durumunda, toplumun bunu hazmedemeyeceğini ve dinen, örfen bunun uygun olmayacağını açıklamıştı.

"ONURLU BİR KADIN BÖYLE TAVRA TAHAMMÜL EDEMEZ"

Bingöl'de 30 Mart'taki seçimlerinde AK Parti'den birinci sıra belediye meclis üyesi seçilen Nurten Ertuğrul, "'Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi 'Belediye başkan yardımcılığı ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz' demiştir. Onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadının böylesi bir tavra tahammül edip, sessiz kalmayacağını umut ederek meclis üyeliği görevimden istifa ediyorum.'' diyerek tepki gösterdi.


Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Başkan Barakazi'nin, Belediye Başkan yardımcılığı ve Belediye Başkan Vekilliği gibi vazifelerin bayanlara verilmesi durumunda, toplumun bunu hazmedemeyeceğini ve dinen, örfen bunun uygun olmadığını ifade ettiğini iddia eden Ertuğrul, '' Seçim zamanında gece gündüz toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar toplantı yaptıran bir anlayışın bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretlerin ileri sürülmesi bir çelişkidir.'' dedi.


Belediye başkan adayı gösterilen ve seçilen kadınların bulunduğu bir partide, kadınlara yönelik negatif ve ayrımcı tutum takınılmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Ertuğrul, ''Toplantıda sarf edilen bu cümleyi, bu partiye gönül verip çalışan hiçbir kadının hak etmediği açıktır. Kaldı ki; kadınlar seçim zamanında ortaya koydukları emek ve başarı ile her türlü vazifeye layık olduklarını ispat etmişlerdir. Onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadının böylesi bir tavra tahammül edip, sessiz kalmayacağını umut ederek Meclis üyeliği görevimden istifa ediyorum.'' ifadelerini kullandı. AK Parti'den istifa etmediğini belirten Ertuğrul, ''Ben sadece yereldeki zihniyete tepki gösterdiğim için istifa ettim. Ben yine AK Partiliyim ama bu zihniyet ile çalışmayacağım. Seçim beyannamesine 'insan odaklı' yazıp 'erkek odaklı' siyaset yürütülmesine tepkiliyim. Bir bayan olarak kendimi aşağılanmış hissediyorum. Ben bu partiden ısrarla davet edildiğim için aday oldum. Bu partiye oy veren kadınları temsil ettiğim için bu tutumu kabul etmiyorum. '' şeklinde konuştu.

Ertuğrul, kadını ötekileştiren hadiseye karşı diğer belediye meclis üyelerinin sessiz kalmasına üzüldüğünü söyledi.
CİHAN

Yorumlar