Binali Yıldırım'dan Ahmet Şık'a tazminat davası

Binali Yıldırım, "Paralel yürüdük biz bu yollarda" adlı kitabı nedeniyle gazeteci Şık aleyhine 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım'dan Ahmet Şık'a tazminat davası

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, dava dilekçesini Anadolu 22. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundu.

KARALAMAYA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA

Dilekçede, Şık'ın 2014'te yazdığı "Paralel yürüdük biz bu yollarda" isimli kitabında, Yıldırım'a yönelik uydurma ithamlarda bulunarak, hakaret ettiği savunuldu.
Kitabın içeriğinde yer piyasa beyanların % uydurma ve gerçek dışı bulunduğu aktarılan dilekçede, bunların, Yıldırım'ı karalamaya yönelik, toplumun gözünde önyargılı ve kusur bir algı oluşturma gayreti taşıyan, eleştirel özelliği bulunmayan beyanlar bulunduğu aktarıldı.

BAŞARISI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Dilekçede, bu çeşit uydurma isnat ve karalamalar ile Yıldırım'ın politik başarısının gölgelenmeye ve engellenmeye çalışıldığı anlatım edilerek, "Bir bakan ve siyasetçi şekilde davacı müvekkil, sanki rüşvet alan, çıkar temin eden, yolsuzluk oluşturan ve adam kayıran şahıs pozisyonuna sokulup, mahkum edilmeye çalışılmıştır" denildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar