Binali Yıldırım: İzmir Limanı'ndaki operasyonun zamanlaması manidar

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, 24 kişinin gözaltına alındığı, liman ihalelerine fesat karıştırıldığına yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım: İzmir Limanı'ndaki operasyonun zamanlaması manidar

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, 24 kişinin gözaltına alındığı, liman ihalelerine fesat karıştırıldığına yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna tepki gösterdi. Yıldırım, “Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve çok anlamlı buluyorum. Zamanlaması yönünden anlamlı buluyorum. İşin gelişimi belli, yani 2011 başında başlatılan bir soruşturma. Üç yıl aradan sonra bu operasyon yapılıyor. Hiç yorum yapılmayacak, seçim sürecini sabote etmeye, yanlış algı oluşturmaya yönelik açık bir faaliyet en hafifinden” dedi. Yıldırım, operasyon kapsamında bir akrabasının da gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili olarak, “Benim bilgim yok. Onu da burada duydum ben. Kendisiyle görüşmedim ama böyle bir şey var mı yok mu, alındı mı verildi mi bilmiyorum.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Yıldırım ve beraberindekiler, yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. DTO'da, İzmir polisi tarafından düzenlenen söz konusu operasyonu değerlendirerek, “Elde edebildiğimiz bilgiye göre bir şikayet üzerine, 2011’in başlarında İzmir Limanı’ndaki yükleme boşaltma ameleleriyle ilgili bir şikayet üzerine başlatılan bir soruşturma. 2011 geçmiş, 2012 geçmiş, 2013 bitmiş, 2014’ün başında böyle bir operasyon kararı veriliyor ve bu uygulanıyor. Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve bunu çok anlamlı buluyorum. Zamanlaması yönünden anlamlı buluyorum. Şüphesiz bir yerde usulsüzlük, bir yanlışlık varsa bunların ortaya çıkması hepimizin ortak arzusudur ama bunları ortaya çıkarmak için üç yıl niye beklendi? Ben bu soruyu soruyorum. Neden seçimin hemen başlangıcında yapıldı? Bunu da soruyorum. Eğer suçu önlemekse yargı mensuplarının görevi, üç yıl suç islenmesine neden seyirci kaldı? Neden göz yumdular? Bunun da kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Son zamanlarda işin farklı bir boyuta büründüğünü, insanların evlerinden davulla zurnayla, merasimle toplandığını ileri süren Binali Yıldırım, “Daha neyle suçlandıklarını bilmeden, toplum nezdinde mahkum ediliyorlar. Doğru bir şey değil. Eğer bunu yapmaya devam edersek, ülkede kamu adına iş görenleri teker teker kaybederiz. Hiç kimse sorumluluk almaz. Hiç kimse iş yapmaz. Hattâ hakimlerin, savcıların oturduğu binaların inşaatının ihalesini bile yapmaz, alınacak eşyaların ihalesini bile yapmazlar, çünkü yapılan her işte mutlaka bir şey bulmak için çalışırsanız, bulursunuz. Bir temizlikçi çağırın, evinizi temizletin, 40 tane kusur bulabilirsin. Kusur bulmak en kolay iştir ama iş yapmak, ortaya bir ürün koymak, önemli olan budur.” diye konuştu.

Yaptıkları işler konusunda alınlarının ak olduğunu ifade eden Yıldırım, “Her sefer söylüyorum, 11 yıllık bir müktesebatımız var. 150 milyar liralık altyapı yatırımı yaptık. Yap-işlet-devret ve özel sektör yatırımlarıyla 268 milyar liralık bir bütçeye hükmettik. Bunun hesabını da verdik, vermeye de devam ederiz. Bu filmi 2011 seçimlerine 20 gün kala da gördük biz, yine İzmir’de. Belediyede aynı operasyon yapıldı ve o seçimin bize bir maliyeti oldu. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Bu bakımdan bunlar artık bana göre geçerli şeyler değil. Bu yolla kimse sonuç alamaz.” dedi. CİHAN

Yorumlar