Beyşehir'de oyların yeniden sayımına devam edilecek

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, MHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na itirazı üzerine, oyların yeniden sayılmasının kaldığı yerden devam edilmesi kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Beyşehir'de oyların yeniden sayımına devam edilecek

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, MHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na itirazı üzerine, oyların yeniden sayılmasının kaldığı yerden devam edilmesi kararı verildi.

AK Parti'nin Belediye Başkanlığı'nı kazanmasının ardından MHP'nin itiraz başvurusuyla oyların yeniden sayımına başlanmıştı ancak İl Seçim Kurulu yapılan itiraz da 'somut delil ortaya konulmadığı için' sayımı durdurmuştu. Bunun üzerine MHP, Yüksek Seçim kuruluna itiraz etmesi üzerine sayımların kaldığı yerden devam edilmesine karar verildi.

AK Parti adayı Murat Özaltun 20 bin 611, MHP adayı Süleyman Şenol 19 bin 217 oy aldı. MHP’nin geçen salı günü seçim sonucuna yaptığı itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Bu kararın ardından oyların tamamı yeniden sayılmaya başlandı. AK Parti de, oyların yeniden sayılabilmesi için somut delilin bulunmadığını belirterek İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Ak Parti’nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu da, geçen çarşamba akşamı itirazı haklı bulup, oyların yeniden sayımını durdurdu.

Bunun üzerine MHP, Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. MHP adayı Süleyman Şenol, Yüksek Seçim Kurulu’nun oyların yeniden sayılmasının kaldığı yerden devam etmesi yönünde karar aldığını belirterek, İlçe Seçim Kurulu’nun oyların yeniden sayımına başlayacağını belirtti.

Süleyman Şenol, konuyla ilgili şunları söyledi; “İtirazımızda somut delillere dayanmaktaydı. Yoğun baskılar neticesinde İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu'nun sayım işlemini durdurdu. Bizde yüksek seçim kurumuna itiraz ettik, yüksek seçim kurumu bugün itibariyle sayımların kaldığı yerden başlaması için karar verdi. Beyşehir halkı özgür bir iradesiyle bir tercih ortaya koydu. Biz kimsenin bir oyuna talip değiliz biz de bir oyumuzun bir başkasına gitmesini istemiyoruz. Beyşehir’in özgür iradesi ne ise gerçek ne ise onun ortaya çıkmasını istiyoruz. Şunu biliyoruz seçimde bir tane kazanan olacak bu seçimde de kazananın kim olduğunu da sandıklar açıldıktan sonra yapılan objektif gerçek doğru temel üzene oturmuş bir sayım yapılacak. Bizde buna evet diyeceğiz." CİHAN

Yorumlar