Beşir Atalay, temel atma törenine katıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde içme suyu temel atma törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Beşir Atalay, temel atma törenine katıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde içme suyu temel atma törenine katıldı. Daha sonra Hacılar beldesine geçen Atalay, Seher Vuslat Aytemiz İlk ve Orta Okulu’nun açılışını yaptı.

Yapılan okulun üniversite binalarından farksız olduğunu beyan eden Atalay, “Eğitim bizim için önemlidir. Biz geldiğimizden itibaren bütçede en fazla değer verdiğimiz alan eğitim oldu. 2002 den itibaren en fazla bütçeyi eğitime ayırdık. Halen bu şekilde devam ediyoruz.” dedi.

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yeni yapılan içme suyu alt yapı yenile projesi sayesinde 50 yıllık su sorunu yaşanmayacağını ifade eden Atalay, şöyle devam etti: “Keskin’de ciddi bir sorun ortadan kalkacak. 2016 yılında sona erdirilmesi gereken projeyi ön plana aldık. Bu proje Haziran 2015 yılında sona erdireceğiz.“

Başkan olduktan sonra 8 tane projeyi tamamlayacakları sözü verdiklerini açıklayan Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, “Bunların sonuncusu olan Seher Vuslat Aytemiz İlk ve Orta Okulu’nu açıyoruz. Şu anda çok mutluyum.” diye konuştu.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise “Toplam 2 milyon 370 lira para harcandı. Belediye, özel teşebbüs, valilik ve özel idare yardımcı oldu. Kırıkkale’de eğitimde ön sıralardayız. Türkiye’de 10. sırada yer alıyoruz.” şeklide konuştu.

Okulu yaptıran Hüseyin Aytemiz, "Kırıkkale benim ikinci memleketim. Bu projeye rahmetli Memduh Bodur ile başladık. Şimdi ise Memduh Bağrıaçık ile bitirdik. İki Memduh’la çalışmam beni mutlu etti. Ayrıca Memduh Bodur’u öldürenlerin cezaevinde bulunması beni çok mutlu ediyor.” dedi.

Açılışa, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Atalay’ın eşi Yıldız Atalay, Vali Ali Kolat’ın eşi Birsen Atalay, Hacılar Belediye Başkanı Memduh Barıaçık, Okulu Yapan Hüseyin Aytemiz ve vatandaşlar katıldı.



CİHAN

Yorumlar