Beşir Atalay: IŞİD bizim açımızdan bir terör örgütüdür

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu belirterek yardımlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi. Diyarbakır'da Türk bayrağını indirenin tespit edildiğini ama yakalanamadığını dile getiren Atalay,...

Google Haberlere Abone ol
Beşir Atalay: IŞİD bizim açımızdan bir terör örgütüdür

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu belirterek yardımlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi. Diyarbakır'da Türk bayrağını indirenin tespit edildiğini ama yakalanamadığını dile getiren Atalay, MİT Müsteşarı ve ekibinin, İmralı ile görüştüğünü de ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu'nda üç gün görüşüldükten sonra kabul edilen 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı' Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. 6 maddelik tasarının görüşmelerinde hükümeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil ediyor.

TÜRK BAYRAĞINI İNDİREN TESPİT EDİLDİ AMA YAKALANAMADI

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Atalay, Türkiye'nin, bağımsız Kürdistan'ın kurulmasına ilişkin bir sözü, taahhüdü olmadığını söyledi. Diyarbakır'da Türk bayrağını indirenin tespit edildiğini ama yakalanamadığını dile getiren Atalay, "IŞİD bir terör örgütüdür bizim açımızdan. Bizim yardımlaşmamız söz konusu değildir." diye konuştu.

Bunun çerçeve yasa olduğuna dikkat çeken Atalay, hükümetin kurumlara görev vereceğini belirterek yürütülen bir yol haritası olduğunu kaydetti. Daha somut bir eylem planı üzerinde çalıştıklarını dile getiren Atalay, daha yeni teklifler ve tasarıların olabileceğini ifade etti. Burada yapılması gereken çok çalışma olduğunu anlatan Atalay, "Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sabırla, dikkatle çalışmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin bölgedeki sayısının azalmadığını aksine arttığını vurgulayan Atalay, "O konuda çok tedbirliyiz. Terörle Mücadele Kurulu başkanıyım, düzenli toplanıyoruz. Güvenlik güçlerine talimatımız, bunlar asayiş olayı, nerede olacaksa müdahale edeceksiniz. İstanbul'da nasıl müdahale ediyorsanız orada da edeceksiniz. Bunda tereddütümüz yok. Herkesi bağlayan bir eylem planımız olacak. Bölgede olan rahatsızlıkları yakından takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

MİT MÜSTEŞARI VE EKİBİ İMRALI İLE GÖRÜŞÜYOR

Atalay, "Son iki ayda örgütle görüşmeler; MİT Müsteşarımız ve ekibimiz, İmralı ile görüşüyorlar. Sürecin işlemesi o şekilde. BDP-HDP heyetleriyle görüşüyoruz, görüşme trafiği bu şekilde yürüyor. Bundan sonra da böyle olacak." ifadelerini kullandı. Bir güven bunalımı da olmadığını belirten Atalay, ortadan kalkan bir devlet otoritesi de olmadığını dile getirerek "Hangi köye isterseniz rahatça gidebilirsiniz, hiçbir sorun yok. Devlet otoritesi kalktığını kabul etmiyoruz." dedi.

"PKK terör örgütüdür. Bizim gibi Avrupa'daki birçok ülkenin tanıdığı terör örgütüdür." diyen Atalay şöyle devam etti: "Güvenlik güçlerimiz yerinde duruyor. Vali ve Kaymakamlığa bağlıdır, doğrudur. Şu an sivil otorite var, vali veya kaymakam emriyle, izniyle oluyor. Asayiş olaylarına izin vermemek olmaz. İyi takip ediyoruz, yanlışlık yapan varsa onu takip ediyoruz."

Doğu ve Güneydoğu'nun en huzurlu dönemlerini yaşadığını dile getiren Atalay, insanların çözüm sürecinden çok umutlu olduğunu belirterek çözüm süreci konuşulurken üniter devletin gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü ifade etti. Devlet ile vatandaş arasında sorun kalmasın diye çalıştıklarını vurgulayan Atalay, bunlar çözüldüğünde terörün zemininin de kalkmış olacağını kaydetti.

Yapılan oylama sonucu, 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın bütünü üzerindeki görüşmeler tamamlandı ve tasarının birinci maddesinin görüşülmesine geçildi. CİHAN

Yorumlar