Beşir Atalay: Ben katı bir Hanefiyim

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, katı bir Hanefi olduğunu söyledi.Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen MİT yasasıyla ilgili milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Atalay, hakkındaki Şia ve İrancı iddialarına cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Beşir Atalay: Ben katı bir Hanefiyim

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, katı bir Hanefi olduğunu söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen MİT yasasıyla ilgili milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Atalay, hakkındaki Şia ve İrancı iddialarına cevap verdi. Atalay, iddialara ilişkin şunları söyledi: “Orada burada çıkan iftiralarla ilgili açıklama bile yapmıyoruz. 10 kişilik Şia falan, ben katı bir Hanefiyim. Ben Türkmen ve Hanefiyim. Hanefilikte de katı olduğumu herkes bilir. Orada da gerekçelerim vardır. İnsanları suçlamak için moda. Ya İrancı, ya Şiacı. Bunlar ciddiye alınıp cevap verilecek şeyler değil. Soruldu cevap verdim.”

MİT içinde bu yasa sonrası ilerde paralel bir yapı olup olmayacağı sorusuna ise Atalay, “Hepimizin arzusu, hukukun içinde güçlü bir istihbarat teşkilatını oluşturmak. Burada Başbakan’ın özel istihbaratı ve muhaberat devleti gibi ifadeleri kabul etmiyoruz. 1984’te çıkmış bir yasayı güncellemeye çalışıyoruz. Burada ben arz ettim. Parlamentoda çıkan bir yasa ile MİT yönetilsin istiyoruz. Çabamız odur.” cevabını verdi.

Dinlemelerle ilgili soruya ise Atalay şu cevabı verdi: “Dinlemelerle ilgili toplumda oluşan bu psikolojiyi kabul etmek mümkün değil. Bu yanlış. Hepimiz şikayet ediyoruz. Önlemek için bir yasa buradan geçti.”
CİHAN

Yorumlar