Beşir Atalay, avukatın 'Berkin Elvan ve özerklik' sorularına sinirlendi

Avukatlar ve mali müşavirlerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, avukat Abdullah Peköz’ün, geçtiğimiz gün vefat eden Berkin Elvan, KCK ve PKK sorularını sorması üzerine sinirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Beşir Atalay, avukatın 'Berkin Elvan ve özerklik' sorularına sinirlendi

Avukatlar ve mali müşavirlerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, avukat Abdullah Peköz’ün, geçtiğimiz gün vefat eden Berkin Elvan, KCK ve PKK sorularını sorması üzerine sinirlendi. Beşir Atalay’ın sert tutumu üzerine avukat Peköz, salonu terk etti.

Beşir Atalay, Kırıkkale Öğretmenevi’nde şehirde yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili avukat ve mali müşavirlerle bir araya geldi. Kendisinin MHP'li olduğunu söyleyerek toplantıda söz alan avukat Abdullah Peköz, "AKP il başkan adayımızın annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Ama ben sizden şunu beklerdim. Ben küçücük bir hayat hikayenizi okudum, sosyoloji alanında doçentlik almışsınız, o zaman sosyolojiyi çok iyi biliyorsunuz. Ben de bir babayım, lütfen beni de anlayın. Günümüzde o kadar ölümler olurken niçin onlara bir başsağlığını çok görüyorsunuz. Bunu lütfen ideolojik olarak anlamayın. Toplum çok fazla gergin durumda. Eğer bir başsağlığı dileseniz, acaba bu çok mu fazla olurdu? Bir hukukçu olarak şunu da sormak istiyorum. Sizi, çünkü ben karşımda hükümetin başbakan yardımcısı olarak görüyorum. Sayın İçişleri Bakanı'nın kamuoyuna yansıyan tapelerde 'O savcıyı da alın' demesine bir hukukçu olarak siz nasıl bir şeyler söylersiniz? Ben de bir hukukçuyum merak ediyorum çünkü bunu. Bir de doğuda PKK ve KCK olayları ne oldu ki bunlar paralel mi yoksa başka bir hale mi geldiler? Bununla ilgili neden kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmıyor. Bunların mensubu olduğu, Meclis'te temsil edilen partinin milletvekilleri, 30 Mart'tan sonra özerklik ilan edecekleri söyleniyor. Ama siz hükümetin 2 numaralı adamı olarak ki biz sizi hep öyle gördük. Neden bu konularda yorum yapmıyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltti.

Avukat Peköz'ün sorularını dinleyen Atalay, toplantıya başbakan yardımcısı olarak değil, AK Parti'nin Kırıkkale milletvekili olarak, ilin sorunlarını konuşmak üzere katıldığını söyledi.

Dün Kırıkkale'den bir televizyon kanalında yaptıkları canlı yayında başsağlığı dilediğini söyleyen Atalay, "Ama ben buraya Kırıkkale'yi konuşalım diye geldim. Bütün o başsağlığı dileklerimizi o canlı yayında ülke genelinde ilettim. Burada bu dar toplulukta tekrar ben Türkiye'nin diğer şeylerini tabi düşünmedim. Taze bir cenaze olayı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Atalay'ın sözleri üzerine Avukat Peköz, "O zaman ben sorularımı geri aldım." dedi. Bunun üzerine Atalay, "Peki siz bilirsiniz. Buyrun, sağ olun, sağ olun." diye konuştu. Peköz, sorularına cevap alamamasına tepki göstererek salonu terk etti. Toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.




CİHAN

Yorumlar