Beşir Atalay: AK Parti'de sorun olmaz

Belşir Atalay Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sorun olup olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Beşir Atalay: AK Parti'de sorun olmaz

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay Kanal 7 Ankara mümessili Mehmet Acet’in misafiri oldu. Atalay son günlerde yaşanan parti içi polemiklere dair izahatlarda bulundu. Atalay, Cumhurbaşkanı ve Başbakan içerisinde bir sorun olup olmadığına dair de konuştu.

İşte Atalay'ın izahatları:

Son devirde yaşanan tyükselişmalara değine AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, yaşananları tasvip etmiyoruz dedi. “Son günler içerisinde meydana gelen bu vakalar tatsız bizimde onaylamadığımız hata bulduğumuz diyaloglardır. Basının önünde bu çeşit izahatlar bizde tasvip edilmez, bizim kendi platformlarımızda zaten biz her şeyi konuşuyoruz.

AK partide vefa vurgusu oluşturan Beşir Atalay “Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bazan de parti mensupları içerisinde sorun mevcut diyenler AK partiyi anlamayanlalardır. AK Parti'de şu var: bizlerinki yalnızca bir partinin üst yönetiminde olmanın yansıra dostluk, kardeşlik, aile bağı ile donatılmış bir ilişkidir bizde vefa ileri derecedir, vefa bizde yaşam tarzıdır vefa göstermek birbirinin hakkını gözetmek, sadakat içerisinde olmak bu bir dava ahlakıdır” dedi.

CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA SORUN VAR MI?

Yani biraz öncelikle anlatım ettim bunlar olmamış hayaldir. Burada ben parti sözcüsü şekilde ben hem cumhurbaşkanı hem de başbakanla eskiden gelen bir kardeşlik arkadaşlık hukukumuz var.

Burada en küçük bir sorun bulunmamakta olmazda yani başbakanımız yeni gelen birsi değil hükümet kurulduğundan bir ay geçmeden 2002 de bu mekanizmaya gelen biridir Ahmet Bey,

O vakit Abdullah Bey Başbakandı, başbakanlığa başdanışman şekilde büyükelçilik unvanı da verilerek hariç politikada başdanışman şekilde gelmiş ve o günden beride müşterek çalışmıştır Tayyip beyle. Tabi politika öncesi de irtibatları vardı bu kadar uzun vakit bir arada çalışan kişilerin böyle şeylerle vakit vakit geriden gelerek abartarak ilişkilerini yorumlamak olasıdır değil.

Şu anda ilişkileri sıhhatli bir biçimde sürüyor daha geçen hafta kendisi ifade etti bir haftada 3 kez bir araya gelip mütalaa ediyorlar.

Şunu da söyleyeyim burada cumhurbaşkanımız kamu nedeni ile da seçilip gelen, fakat 12 sene bu hükümetin başbakanlığını yürütmüş, bu partinin 13 sene umumi başkanlığını yürütmüş birisi. Onun bu konularda bir şey söylemesi, vakit vakit uyarıda bulunması, zaman  vakit başbakana bizzat görüşmede iletmesi, bunları normal karşılamak gerek işler daha iyi gitsin diye kendi kaygılarını dile getiriyor endişelerini dile getiriyor.

Bu devinim Allahlın izniyle hepimizin katkısıyla, cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın tüm kurucu arkadaşlarımız yoluna devam edecektir. Yani hükümetle cumhurbaşkanı içerisinde kimse o çeşit şeyler beklemesinler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar