Berhan Şimşek'ten aday adaylığı başvurusu

Oyuncu ve yönetmen Berhan Şimşek, CHP'den İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Berhan Şimşek'ten aday adaylığı başvurusu

Sözlerine 4 şehit pilotun ailelerine başsağlığı diyerek başlayan Şimşek, aday adaylığı başvurusunda evvela CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiğini dile getirdi.

Şimşek, "Bu bir kontenjan aday adaylığı değil. Bu, istek ettiğim ön seçime gireceğimi... Sayın İl Başkanıma bu bilgiye verdim, Sayın ilçe başkanı arkadaşlarımızla, tek tek çıkarlarını arayarak, evvela hiç kimseye bilgi vermeden parti nezaketi gereği bu teferruatları paylaştım" dedi.

Berhan Şimşek, Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu anlatım ederek, "Önümüzdeki seçimde Türkiye hukukun üstünlüğüne inan insanlara, insan haklarına saygılı, özgürlükleri çoğaltan, halk yönetimini saydamlaştıran bir memleket olacak veya birilerinin elinde istedikleri bunun şeklinde basa basa yoktur edecekleri bir memleket olacak. Onun için biz bu anlayışla yola çıkıyoruz. Ülkeye, barışı, özgürlüğü ve kardeşliği getirmemiz gerekiyor" dedi. 

"EVİMDE RAHATTIM AMA..."

Berhan Şimşek, 3 yıldır siyasetten ırak olduğunu dile getirerek, "Evimde rahattım lakin aynaya bakıp şunu söyledim 'Berhan Şimşek, ülken rahatsızsa, senin rahatlığın nakit etmez kardeşim. Çıkacaksın elini, yüreğini taşın altına koyacaksın'. Bu ülkeyi barıştıracağız, birleştireceğiz, ürettireceğiz. Bu anlayış içinde tarihsel bir vebaldir bizim dile getirmemiz gerekenler. Bu toprağın altında yatanlara borcumuz mevcut bizim" halinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar