'Beni bugüne kadar tutan, kalmama vesile olan Hocaefendi'dir'

AK Parti'de kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'Beni bugüne kadar tutan, kalmama vesile olan Hocaefendi'dir'

AK Parti'de kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa konusunda Fethullah Gülen Hocaefendi ile bir görüşme yapmadığını vurgulayan Çetin, "Ben de aylar önceden gitmek istememe rağmen, beni bugüne kadar tutan ya da kalmama vesile olan Hocaefendi'dir." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, gazetecilerin sorularını cevapladı.

İstifa konusunda Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Çetin, "Fethullah Gülen ile görüşmem olmuştur. Fakat istifa etmem veya siyasi bir mesele konuşmadım; konuşmam da. Ayrıca Fethullah Gülen'i tanımıyorsunuz. Tanımadığınız için hiçbir kimsenin şahsi iradesinin önüne geçmez. Kimseye 'istifa et, şunu, bunu yap' demez. O tapelerde bile vatandaşın birisi, kimse, soruyor. Onun vermiş olduğu cevabı görmüşsünüzdür. Dolayısıyla Hocaefendi, kimsenin şahsi tercihlerinin, gönlünün, iradesinin önüne geçmez. Ama siz onunla istişare ederseniz, negatif veya pozitif yönlerini söyler. Ben hiçbir şey sormadım. Aksine dediniz ya 'nedendir bu kadar istifa etmiyorsunuz?' Ben de aylar önceden, gitmek istememe rağmen, beni bugüne kadar tutan ya da kalmama vesile olan Hocaefendi'dir. Ben bunu, Mustafa Elitaş’a ve diğer arkadaşlarıma, hepsine söylüyordum. 'Ben gitmek istiyorum, fakat ne olur herhangi bir istikrarsızlık, herhangi bir fitne, fücur olmasın, alet olmayın. Vazife veriliyorsa yapalım, verilmiyorsa vaktiniz bitince çeker giderseniz. Fitneye alet olmayın.' dedi diyorum. Dolayısıyla Hocaefendi, kimseye karışmaz, böyle bir emir vermez. Verdiğini yazan ve zannedenler, yalan yazıyorlar. Böyle bir şey olmaz." karşılığını verdi.
CİHAN

Yorumlar