'Ben bunların savcısıyım' diyen Başbakan da soruşturmaya dâhil edilmeli'

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerle ilgili yaptığı açıklamada, Başbakan'ın Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde 'Ben bu davaların savcısıyım.' dediğini hatırlattı. Özcan, "Şimdi de bu soruşturmayı...

Google Haberlere Abone ol
'Ben bunların savcısıyım' diyen Başbakan da soruşturmaya dâhil edilmeli'

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerle ilgili yaptığı açıklamada, Başbakan'ın Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde 'Ben bu davaların savcısıyım.' dediğini hatırlattı. Özcan, "Şimdi de bu soruşturmayı yürüttürdükleri polisleri ve amirlerini yaka paça, kelepçeli şekilde alıyor. Başbakan alıyor, Başbakan'ın talimatıyla oluyor bunlar. Operasyon genişleyecekse 'Ben bunların savcısıyım' diye ikrarda bulunan Başbakan'ın da bu soruşturmaya dâhil edilmesi gerek." şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 124. birleşimi yoklama ile saat 12.0'de açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. Kanun tasarı ve tekliflerinin görüşmelerine başlandı. İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı görüşülüyor. Tasarının 61. maddesinden itibaren değişiklik önergesi ve oylama işlemleri yapılıyor.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türkiye'de çok enteresan gelişmeler yaşandığını ve yine bir operasyon başladığını ifade etti. "Bu operasyon öyle bir operasyon ki bundan önceki operasyonların çöktüğünü gösteren yeni bir operasyon ama bu çöken operasyonların savcısıyla bu operasyonun savcısı gene aynı, Sayın Başbakan." diyen Özcan, "Sayın Başbakan çıkıp Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde 'Ben bu davaların savcısıyım.' diyordu? Şimdi de diyor ki aynı Sayın Başbakan, daha önce terör örgütü dediği, 'Bana darbe yapıyor.' dediği insanlarla ilgili yürütülen soruşturmaların haksız ve hukuksuz olduğunu söylüyor. Şimdi bu soruşturmayı yürüttürdükleri polisleri ve amirlerini yaka paça, kelepçeli şekilde alıyor. Başbakan alıyor, Başbakan'ın talimatıyla oluyor bunlar. Ergenekon ve Balyoz sürecinde yaşananlar hukuksuzdu, insan hakkı ihlalleri vardı. Bugün yapılan işlem de aynı şekilde hukuksuz. 3 tane yanlışsa 1 tane doğru etmiyor, 2 tane yanlış da etmiyor. Dolayısıyla, dün onlara yanlışı siz yaptırdınız, arkalarında siz vardınız, bugün de kullandığınız insanları, tetikçi olarak kullandığınız insanları bugün toplumdan özür dilemek yerine bunları yaka paça alıp günah çıkartmaya çalışıyorsunuz. Şu mübarek günde bunları yenden değerlendirebilmeniz için söyledim." diye konuştu. Özcan, operasyon genişleyecekse "Ben bunların savcısıyım" diye ikrarda bulunan Başbakan'ın da bu soruşturmaya dâhil edilmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi. Ancak CHP, buna itiraz etti ve bir sataşma olmadığını kaydetti. Dün olduğu gibi bugünde darbelere karşı olduklarını savunan Aydın, Ergenekon'da birtakım darbe planlarının olduğunun da gözden kaçırılmamasını istedi.

Ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise "Sayın Tanju Özcan konuşmasında Ergenekon, Balyoz davalarının savcısının Başbakan olduğunu söyledi, 'Bugünkü polis operasyonunun da savcısı Başbakan'dır.' dedi ve haksız bir şey söylediğini söyledi Sayın Aydın, Sayın Özcan için. Yani 'Başbakanımız bu davaların savcısı değildir.' diyecek diye bir şey bekliyordum ama söylemedi. Demek ki bu davaların savcısı olduğunu kendisi de kabul ediyor. Esasen, onun aksini söylemesi mümkün değildir, Başbakan'ın kendisi söylemişti o davaların savcısı olduğunu. Şimdi, ama şu U dönüşünü görmekten doğrusu 'Mutlu oldum.' demeyeyim ama şaşırmadım. Şu U dönüşünü yaptı Aydın, dedi ki: 'Balyoz'da darbe planı vardı.' Yani diyor ki: 'Balyoz'a karışmış olanlar, tutuklanmış, gözaltına alınmış, mahkûm edilmiş olanlar aslında biraz suçludur.' Başbakan ne demişti 17 Aralık'tan sonra? 'İçeride çok sayıda günahsız adam var.' demişti. Ne için demişti bunu? Günahsız adam olduğuna inandığı için değil, soruşturmanın ucu kendisine geldi dayandı, 4 bakanı gidecek, kendisi gidecek, Yüce Divan'a gidecek, korkuyla Balyoz'a sarıldı, Ergenekon'a sarıldı. Şimdi onları alt ettiğini zannediyor, alt ettiğini zannettiği için Balyoz'a yeniden 'Darbedir' demekte hiçbir sakınca yok. Bu tam bir iki yüzlülüktür, tam bir iki yüzlü siyasettir." şeklinde konuştu.

İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer için Başbakan'ın "Sen benimle kaç kere görüştün ki hayatında? Bunun hesabını sana soracağım." dediğini hatırlatan Hamzaçebi, Yılmazer'in ise onun için "Her şeyden Başbakan'ın haberi vardı." dediğine dikkat çekti. Hamzaçebi, "Başbakan acaba hesap sordu mu, dava açtı mı, suç duyurusu yaptı mı, merak ediyorum. Bunu açıklarsa Sayın Aydın memnun olacağım." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar