Belediye meclisinde 'kayınvalidenin oyu' tartışması

Bolu Belediye Basın Yayın Biriminin yaptığı bir haber, belediye meclisinde kayınvalide tartışmasına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Belediye meclisinde 'kayınvalidenin oyu' tartışması

Bolu Belediye Basın Yayın Biriminin yaptığı bir haber, belediye meclisinde kayınvalide tartışmasına neden oldu. Kayınvalidesinin AK Parti'ye oy vereceğini söylediği iddia edilen habere tepki gösteren CHP’li Cahit Görüş, “AK Parti benim kayınvalidemin oyuna kaldıysa, ben size oy verdireyim. Ama bu sizin gidişinizi engelleyemeyecek.” dedi.

Bolu Belediyesi Basın Yayın Biriminin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haber ortalığı karıştırdı. Bolu Belediyesi Basın Yayın Birimi; 'CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş’ün kayınvalidesinin AK Parti'yi desteklediği' yönünde yaptığı haberi tüm basın kuruluşlarına servis etti. Ardından da düzeltme yayınlayarak, haberin sehven yazıldığını, dikkate alınmamasını istedi.

Haberin bazı kuruluşlarda yer bulduğunu söyleyen CHP’li Belediye Meclis Üyesi, Basın Yayın Birimini söz konusu haber için kınadı. Kayınvalidesinden “gururu kırılan bir kadın” diye bahseden Cahit Görüş, “Burada gururunu incittiğiniz bir kadınla ilgili konuşmak istiyorum. O kadın benim kayınvalidem. Bolu Belediyesi Basın Birimi haberi gazetelere servis ediyor; Cahit Görüş’ün kayınvalidesi AK Parti’ye oy verecekmiş. Bu ne terbiyesizliktir. Hani Belediye hiçbir zaman siyaset yapmazdı. Bu bir haber değildir. AK Parti benim kayınvalidemin oyuna kaldıysa, ben size oy verdireyim. Ama bu sizin gidişinizi engelleyemeyecek. Ben o basını ve birlikte gezi yaptığınız zabıta kızlarımızı kullandığınız için belediyeyi kınıyorum. Belediyeyi siyasete karıştırmam deniyordu, görüyoruz. Belediye Basın Birimi ne olduğunu bilmeden bir haberi servis ediyor. Kayınvalidem ağlıyor, ben böyle bir şey demedim diye. 87 yaşında kadın. Bu nasıl bir iştir? Bu kadar basit mi? Ben burada saysam kaç tane AK Parti grubundan arkadaşımızın annesi, yengesi, kardeşi bizim oyumuz size dediler, hoş olur mu? Söyleyeyim mi, etik midir?” dedi.

Başkan Yılmaz bunun üzerine, “Söyle. Bunlar gizli şeyler değil ki. Bu gayet de doğal.” karşılığını verdi.
    
Cahit Görüş, “Söylemem. O kadın hiç ağzını bile açmamış. Söylenmez. Kendini yine üste çıkarmaya çalışıyor.” şeklinde cevap verdi.

Başkan Yılmaz, “Ben kendimi üste çıkarmaya çalışmıyorum. Basın yanlış bir iş yaptıysa, basın adına ben özür dilerim. Ama doğru bir şeyse açıklanmasında da bir mahsur yok.” diye konuştu.

Cahit Görüş, tepki göstermeye devam ederek, “Ben belediye basınını kınıyorum. Belediye basını dışarıdaki insanlara böyle bir iftira atamaz. Bu bir iftiradır, gerçek değildir. Gerçek olsa olabilir diyeceğim. Ama birini birine benzetip haber yapıp, servis ediliyor. Kınıyorum.” diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar