Belediye Başkanı Evcilmen aday gösterilmedi, CHP karıştı

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in yerine Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi CHP'yi karıştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Evcilmen aday gösterilmedi, CHP karıştı

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in yerine Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi CHP'yi karıştırdı. Dün akşam parti il binasını işgal ederek kapıları kıran öfkeli partililer, eylemlerine bungün de devam etti.

CHP yönetimi, dün yaptığı uzun mesainin ardından 81 ilin ilçeleri ve beldelerinde adaylarını büyük oranda netleştirdi. 3 büyükşehrin ilçelerinin büyük bölümünde belediye başkanı adayları kesinleşti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında dün sabah saatlerinde MYK’yla başlayan aday belirleme süreci, Parti Meclisi ile geç saatlere kadar devam etti.

Antalya’da CHP’nin kalesi olarak adlandırılan Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyesi’nin başkan adayları ise dün netlik kazandı. CHP genel merkezi Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile yola devam derken, 2009 yerel seçiminde yüzde 56,7 oy oranı alarak 15 yıldır Muratpaşa Belediye Başkanlık koltuğunda oturan Süleyman Evcilmen’in yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'i Muratpaşa Belediye başkan adayı olarak gösterdi. Muratpaşa Belediyesi’ne başkanlık için aday adayı dahil olmayan Yeğen ise adaylığını telefonla öğrendi.

KAPILAR KIRILDI

CHP Genel Merkezi tarafından Muratpaşa ilçede başkan Süleyman Evcilmen'in aday gösterilmemesine, Konyaaltı'nda ise mevcut başkan Muhittin Böcek'in yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren partililer, CHP Antalya il binasının kapısını kırarak içeri girdi. İl binası önünde toplanarak CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan aleyhine slogan atan partililer, CHP genel merkezine de tepki gösterdi. Protestocular arasında bulunan CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin de an itibariyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Protestocu CHP’li taraftarlar sık sık ‘Süleyman Evcilmen Onurumuzdur’, ‘Böcek, Halkçı Ayhan Zor’, ‘Faşişst Devrim’, ‘Yönetim istifa’ şeklinde sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

40 YILLIK PARTİ KİMLİĞİNİ KIRDI

Dün geç saatlerden bu yana il başkanlığı binası önünde eylem yapan partililer bugünde seslerini duyurmaya çalıştı. Sabahın ilk ışıklarından itibaren parti önünde toplanan kalabalık Evcilmen’in yeniden aday gösterilmesi için eylem yaptı. İl binası önünde genel merkez tarafından verilen karara tepki gösteren Hülya Aktaş, “Ben yıllarımı bu partiye verdim, bu bir şaka olmalı” diyerek önce parti binasının camlarını yumrukladı daha sonrada kendisini yerlere atarak sesini duyurmaya çalıştı.

“Böyle parti olmaz. Verilen karar parti tabanını yok saymak demektir. CHP ölmüştür.” diyen partili Fehmi Atan, 40 yıllık üyesi olduğu CHP parti kimliğini kırarak tepkisini göstermeye çalıştı. Atan, lise yıllarından buyana CHP’ye gönül verdiğini parti meclisinin verdiği kararı acilen geri almasını istedi.

Açıklama beklenen Süleyman Evcilmen'in şimdilik beklemede olduğu, kesin sonucun resmi olarak açıklanmasından sonra değerlendirmede bulunacağı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar