Bekir Bozdağ: Anayasa değişikliği konusunda mutabakat olursa uyacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK ile ilgili anayasa değişikliği konusunda partiler arasında bir mutabakat olduğu takdirde kendilerinin de buna uyacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bekir Bozdağ: Anayasa değişikliği konusunda mutabakat olursa uyacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK ile ilgili anayasa değişikliği konusunda partiler arasında bir mutabakat olduğu takdirde kendilerinin de buna uyacağını söyledi. Bozdağ, Adalet Komisyonu’ndaki kanun teklifinin durdurulup durdurulmaması konusunda ise muhalefetten gelen cevabı beklediklerini ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile birlikte CHP grubunu ziyaret etti. Grup Başkanvekilleri ile bir araya gelen Bozdağ daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. CHP’nin görüşmeden aldıkları notları yetkili organlarında tartışacağını ifade eden Bozdağ şunları söyledi: “CHP’nin kararından sonra bu konudaki durumu değerlendireceğiz. Şu anda Adalet Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinin görüşülmesinin devamı hususunda CHP kendi organları ile konuyu müzakere edeceğini söyledi. Bu müzakaresinden sonra yapacağı açıklama üzerine biz bu konuyu değerlendireceğiz. O cevaba göre teklifin görüşmelerinin durdurulup durdurulmaması hususunu ayrıca değerlendireceğiz. Bir anayasa değişikliği mutabakatı olduğu takdirde biz, o mutabakata uyacağız. Bir metin sunulmadı. CHP ve diğer partiler olumlu yaklaşırlarsa bir komisyon elbette teşekkül edecek. Bu komisyon metni birlikte oluşturacağız. CHP’nin görüşü ortaya çıktıktan sonra komisyondaki teklifin görüşmesine ilişkin ayrı bir değerlendirme yapacağız. Uzlaşma heyeti oluşturulabilir buna partiler karar verir. Biz önerimizi sunduk CHP kendi iç değerlendirmesini yapacak.”
CİHAN

Yorumlar