BDP'li Kışanak: 'Öz yönetim' anlayışını gençlerle buluşturacağız

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, Kentte 'öz yönetim' anlayışını gençlerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Kışanak: 'Öz yönetim' anlayışını gençlerle buluşturacağız

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, Kentte 'öz yönetim' anlayışını gençlerle buluşturmak olduğunu söyledi. Kışanak, "Gençlik demokratik özerklik inşa gücüdür. Kürt gençliği Kürdistan'ı baştan aşağı yeniden ayağa kaldıracak bir inşa gücüdür. Bunu dosta ve düşmana göstermeliyiz." dedi.

Kışanak, Cegerxwin Kültür Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi. Burada konuşan Kışanak, bu kentte öz yönetim iddiasını gençlikle buluşturacaklarını söyledi. Dünyanın her yanında gençlik bir çözüm gücü olduğunu belirten Kışnak, "Ne yazık ki Türkiye'de gençliğe sorun gücü ile bakıyorlar. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki sorunu yaratanlar gençliği katletmek istiyorlar." diye konuştu.

Diyarbakır'daki Kürt gençlerin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kışanak, "Gençlerde düşünce ve eylem gücü var. Halkına ve kentine insanlığa hizmet etme konusunda son derece azimli bir kent yapısı var. Eğer biz bu buluşmayı sürekli kılabilirsek gençliğin dinamizminin bu kettin inşa sürecinde açığa çıkartabilirsek inanın hiçbir sorun kalmaz. Biz politik olarak şunu söyledik. Biliyoruz halkımız üzerinde baskı kuranlar var. Bu kenttin güçlenmesini ve gelişmesini engelleyenler var. Ama bu kenttin de sahipleri var. Bu kentin sahipleri gençlerdir." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar