BDP'li Kışanak: Demokratik yönetimin olduğu ülkede yaşamak istiyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, demokratik yönetimin olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini söyledi. Türkiye'deki tüm kadınların özgürlük ve eşitlik arayışına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan...

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Kışanak: Demokratik yönetimin olduğu ülkede yaşamak istiyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, demokratik yönetimin olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini söyledi. Türkiye'deki tüm kadınların özgürlük ve eşitlik arayışına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Kışanak, "Kadınlar için özel bir şey istemiyoruz. Biz daha iyi bir dünyada yaşamak istiyoruz. Daha demokratik yönetimin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu kadınların daha iyi bir dünya arayışıdır. Bu bir imtiyaz ve bir ayrıcalık arayışı değildir. Biz bir bütün olarak halkımızın daha iyi bir gelecekte yaşaması için mücadele ediyoruz.” dedi.

Devrimci Özgürlük Kadın Harekatı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Geçmişten Günümüze Kadın Belediye Başkanların Buluşması' konulu toplantı düzenledi. Sümer Park'ta düzenlenen programa, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın yanı sıra BDP kadın eş başkanları ve Türkiye'nin çeşitli dönemlerde görev yapan kadın belediye başkanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin vicdanı gerekli duyarlığı gösterebilirse iş kazalarının önüne geçebileceğini belirten Kışanak, "Görüyoruz ki iş cinayetleri canlarımızı ve emekçilerimizi aramızdan alıyorlar. Türkiye'nin dört bir yanında herkesin yüreği yandı ve doğal olarak protestolar var. Ne yazik ki İstanbul'daki protestolarda dün büyük bir şiddetle karşılık verildi. Protestolarda ilgisi olmayan bir genç arkadaşımız yaşamını yitirdi. Bunların asla ve asla olmaması gerekir." ifadelerini kullandı.

Bu topraklara barış gelirse ancak kadınların sayesinde geleceğini söyleyen Kışanak, 'Eş Başkanlık' sistemini çok güzel bir şekilde yürüttüklerini kaydetti. Ülkede kadınların güçlendiği zaman acılarının da azalacağını ifade eden Kışanak, kadınların güçlü bir şekilde siyasete katılabilirse demokratik bir topluma dönüşeceklerini ifade etti. Kışanak, "Biz sadece kadınların hakları için değil, bir bütün olarak toplumumuzu ve halkımızı daha iyi yere taşımak için mücadele içerisindeyiz. Kadınlar toplumun bir parçasıdır." diye konuştu.

Kadınlar için özel bir şey istemediklerini anlatan Kışanak, demokratik bir ülkede yaşamak istediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar