BDP'li Kaplan: Onun gücü Twitter’ı susturmaya yetmez

Ankara’daki Nevruz mitinginde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Twitter yasağını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Kaplan: Onun gücü Twitter’ı susturmaya yetmez

Ankara’daki Nevruz mitinginde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Twitter yasağını eleştirdi. Kaplan, “Daha dün Başbakan Twitter’i susturmaya kalktı. Susturmaya kalktı diyorum; ne onun, ne onun şahının gücü Twitter’ı susturmaya yetmez.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Ankara Kolej Meydanı’nda Nevruz kutlaması gerçekleştirildi. Kızılay Toros Sokak’ta bir araya gelen grup üyeleri, kortej eşliğinde miting alanına yürüdü.

"MİTİNG ALANINDA ÖCALAN POSTERİ AÇILDI"

Polis noktasından geçen grup üyeleri, alanda toplandı. Miting alanında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın dev posteri açıldı. Toplanan kalabalık daha sonra Nevruz ateşini yaktı. Daha sonra etkinliğe katılanlar Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, burada yaptığı konuşmada Twitter yasağını eleştirdi. Kaplan, “Kasa kasa çalanlar var, kutu kutu biriktirenler var. İhale var, hırsızlık var, yetmiyormuş gibi zulüm var. Katliam yapılıyor. Ve baskı ile bu sömürü düzeninin ayakta tutmak isteyenler Türkiye’yi susturmak istiyorlar. Daha dün Başbakan Twitter’ı susturmaya kalktı. Susturmaya kalktı diyorum, ne onun, ne onun şahının gücü Twitter’ı susturmaya yetmez.” dedi.

Meclis çatısı altındaki renklerin milletin iradesi olarak, seçim barajlarını aşarak geleceğini belirten Kaplan, hükümetin gideceğini söyledi. Kaplan, “Hırsızlığın her çeşidini bilirlerdi ama özgürlüğün hırsızlığını yeni öğrendik.” diye konuştu.

“DON KİŞOT GİBİ YEL DEĞİRMENLERİYLE SAVAŞIYORSUN”

Seçim meydanlarını, bu savaş meydanlarını görün diyen Kaplan, Ankara’nın öbür ucunda Başbakan’ın paralel yapıya savaş açtığını kaydetti. Erdoğan’ın miting alanlarında cemaat savaşı verdiğini ifade eden Kaplan, “Haşhaşiler diyordur. Gizli dinleme diyordur. İnternet kayıtları diyordur. Muta nikâhı diyordur. Bakın orada konuşuyor. Ve orada cemaat savaşları veriyor. Peki, Sayın Başbakan; sen iktidar değil misin? 17 Aralık’tan bu yana o kadar zaman geçti ne yaptın? Kaç tanesini yargı önüne çıkarabildin? Hani paralelciler, hani Haşhaşiler, hani gizli dinlemeler, hani kayıtlar, hani internet yasakları nerede? Hangisini verebildin yargıya? Ama sen Don Kişot gibi yel değirmenleriyle savaşıyorsun. Sen bu halkı kandıracağını sanıyorsun.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar