BDP’li Kaplan: MİT Yasası ile sindirme hesabı yapılıyor

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MİT’in, 76 milyonun bütün verilerine ulaşmada limitsiz bir düzenleme istemesinin çok tehlikeli olduğunu, ülke içine ve dışına özel operasyon yetkisi verilmesiyle de muhalif güçlerin tamamını sindirme hesabı yapıldığı.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Kaplan: MİT Yasası ile sindirme hesabı yapılıyor

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MİT’in, 76 milyonun bütün verilerine ulaşmada limitsiz bir düzenleme istemesinin çok tehlikeli olduğunu, ülke içine ve dışına özel operasyon yetkisi verilmesiyle de muhalif güçlerin tamamını sindirme hesabı yapıldığını ifade etti.

Hasip Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, MİT Yasası'nı eleştirdi. Hükümette çözüm süreciyle ilgili samimiyet varsa, İmralı'nın basına, sivil topluma ve milletvekillerinin ziyaretine açılması gerektiğini savunan Kaplan, "Maalesef hükümet çözüm sürecinde söz verdiği hiçbir yasal düzenlemeyi yapmadı." dedi.

TBMM’nin kanun fabrikası haline döndüğünü, düzenlemelerin uzmanlık komisyonu yerine torba düzenlemelerle Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alındığını ve ‘imalat hatalarının’ başladığını söyleyen Kaplan, bu ‘torba kanunların’ içtüzüğe aykırı olduğunu, muhalefetin itirazlarının da dikkate alınmadığını dile getirdi.

“AGRESİF, KABADAYI, DESPOTİK”

AKP hükümetinin 17 Aralık bahanesiyle ‘havuç ve sopa stratejisini agresif, kabadayı, despotik şekilde sürdürme kararı aldığını’ ifade eden Kaplan, MİT Yasası'yla ülke içine ve dışına özel operasyon yetkisi verildiğini ve muhalif güçlerin tamamını sindirme hesabı yapıldığını savundu. Kaplan, "Bu kadar korku paranoyası yaratırsanız Don Kişot gibi yel değirmenleriyle kavgaya da başlarsınız. Sürekli saldırganlık üzerine kurulmuş siyaset, toplumda gerilme yaratıyor. Başbakan, karşısında saldıracak bir şey bulamadığı zaman gölgesiyle kavga etmeye başlıyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar