BDP’li eş başkan Anlı: Petrolden pay meselesini ara sıra bir zıplatmak lazım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, petrolden pay meselesini ara sıra bir zıplatmak gerektiğini söyledi. Anlı, "Gerçekten ağlamayana süt verilmiyor. “ dedi. Diyarbakır Sanayi ve İşadamları Derneği'nin (DİSİAD)...

Google Haberlere Abone ol
BDP’li eş başkan Anlı: Petrolden pay meselesini ara sıra bir zıplatmak lazım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, petrolden pay meselesini ara sıra bir zıplatmak gerektiğini söyledi. Anlı, "Gerçekten ağlamayana süt verilmiyor. “ dedi.

Diyarbakır Sanayi ve İşadamları Derneği'nin (DİSİAD) “Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım” çalışmaları kapsamında organize sanayi bölgesini ziyaret etti. Aralarında DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve dernek üyelerinin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı'nın bulunduğu heyet Karavil Grubu'na uğradı.

Burada konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, petrol talebini dile getirdi. Anlı, bölgede çıkan petrolden pay ile ilgili olarak, " Petrolden pay meselesinin ara sıra bir zıplatmak lazım. Bizim de bunu yüksek sesle ortak bir sesle Barış ve Demokrasi Partili, Adalet ve Kalkınma Partili, Cumhuriyet Halk Partili hangi siyasal anlayışlar olursa olsun böylesi bir konunun Ankara’da karşılık bulmaması mümkün değildir. Biz herkese eşit ve tarafsız bir yaklaşımı önemsiyoruz. Onun için sizlerle bir çalışmalara devam edeceğiz." diye konuştu.

Böyle bir toplanın burada olmasının önemli olduğunu belirten Anlı, başlatılan barış sürecinin olumlu yansımalarını gördüklerini anlattı. Süreci sonuna kadar desteklemek gerektiğini ifade eden Anlı,sorunun kalıcı nihayi bir çözüme sağlamak herkesin boynunun borcu olduğunu kaydetti. Anlı, "Yaşama bakışımız faklı olabilir. Nihayetinde bu coğrafyada barış hepimizin ortak ve vazgeçilmez talebidir. Onun için son 1 buçuk yılındaki en önemli gündemiz oldu. Yıllar için toplantılar yaptık. Elbette barış süreçlerinde sıkıntılar olur. Elbete ki barış süreçleri de zordur. Herkes barışın yanında yer almayabilir. Hepimiz umutluyuz. En azından Diyarbakır’da geçen hafta yapılan çalıştay ne kadar eksik veya yetersiz olsa bile hükümetin Diyarbakır’ı önemsediğini bize gösterir." şeklinde konuştu. Toplantı DİSİAD Başkanı Burç Baysal'ın konuşmasının ardından sona erdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kısı süre önce, " Tabii ki kesinlikle pay istiyoruz, yereldeki tüm enerji kaynaklarından, yeraltı, yerüstü zenginliklerinden, ekonomik varlıklardan, yerelin pay alması lazım." diyerek petrol talebinde bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar