BDP’li Buldan: Sırrı Sakık’ın Hakan Fidan’la ilgili sözlerine katılmıyorum

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum” diyen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın sözlerine katılmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Buldan: Sırrı Sakık’ın Hakan Fidan’la ilgili sözlerine katılmıyorum

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum” diyen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın sözlerine katılmadığını belirtti.

Meclis Genel Kurulu’nda, MİT yasasıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler sırasında söz alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın, Hakan Fidan ve ekibine yönelik sözlerini eleştirdi. Buldan, “Milletvekilimiz sayın Sırrı Sakık’ın ifade ettiği MİT’e özellikle Hakan Fidan’a ‘teşekkür ediyorum’ ifadesine katılmıyorum.” dedi.

"MİT ŞAİBELİ BİR KURUMDUR"

MİT’in şaibeli bir kurum olduğunu savunan Buldan, şöyle devam etti: “Özellikle bu süreç başladığı günden itibaren bu MİT bir şaibe altındadır. Sürecin başından beri Paris’te katledilen arkadaşlarımızın hala sorumluları açığa çıkmamıştır. Bu cinayet ortadan kalkmadığı sürece, zanlıları ortayla çıkartılmadığı sürece ve zanlıları yargılanmadığı sürece MİT zan altındadır. Yine bununla paralel olarak Rojava meselesi. Rojava meselesi bizim açımızdan kırmızı bir çizgidir.

Dolayısıyla MİT de bu konuda şaibe altındadır. Çünkü Rojava’ya gönderilen TIR’lar yakalanmıştır ve bu TIR’lar içindeki mühimmatlar kamuoyuna açıklanmamıştır. Dolayısıyla bununla ilgilide MİT’in şaibeli bir kurum olduğunun altını çizmek isterim. Bir önceki oturumda milletvekilimiz sayın Sırrı Sakık’ın ifade ettiği MİT’e, özellikle Hakan Fidan’a ‘teşekkür ediyorum’ ifadesine ben katılmıyorum. Roboski, Geber ve Lice olayı ortadayken bizim MİT’e teşekkür etmek gibi bir hakkımız yoktur. Dolayısıyla bunun altın önemle çiziyorum. Ben inanıyorum ki Sırrı Sakık arkadaşımız da bir yanlış anlamadan kaynaklı MİT’e teşekkürlerini sunmuştur. Ben şunu çok açık ifade etmek istiyorum. Teşekkür edilmesi gereken yerler farklı yerlerdir. Bugün bu süreci başlatmış olan İmralı Cezaevinde yatan sayın Abdullah Öcalan’a ben teşekkür ediyorum. Bugün bu ülkede çatışmasızlık süreci varsa, kan akmıyorsa ve anneler ağlamıyorsa bu sürecin baş aktörü sayın Öcalan’a bir kez daha teşekkür ediyorum ve bu çatışmasızlık sürecinin devam etmesi gerektiğini savunuyor ve bu sürecin garanti altına alınmasını gerektirecek olan yasaların acilen Genel Kuruldan çıkarılması gerektiğini ifade ediyorum.”
CİHAN

Yorumlar