BDP'li Baydemir: Türkiye akıl tutulmasına doğru yol alıyor

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Büyükşehir adayı Osman Baydemir, "Türkiye şuanda bir akıl tutulmasına doğru yol alıyor.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Baydemir: Türkiye akıl tutulmasına doğru yol alıyor

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Büyükşehir adayı Osman Baydemir, "Türkiye şuanda bir akıl tutulmasına doğru yol alıyor. Başbakan'ın kullandığı dil maalesef barış dili olmaktan çıkmış durumda. Adeta ülkeyi akıl tutulmasına doğru götürüyor.” dedi.

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şehrin en büyük özel hastanesi olan OSM Ortadoğu Hastanesi'ni ziyaret etti. Başhekim Halil Baysal tarafından karşılanan Baydemir, önce hastane yönetimi ile görüştü. Seçim çalışmaları ve vizyonu hakkında açıklamalarda bulunan Baydemir, Şanlıurfa’ya belediye başkanı olmaya talip olduğunu söyledi. Hastane Başhekimi Halil Baysal ise son dönemde Türkiye’de yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı Baydemir ile paylaştı. Daha sonra hastaları ziyaret eden Baydemir, hastalara acil şifa dileklerini sundu.

BDP’DEN ARAP AÇILIMI

Hastane ziyaretlerinden sonra Osman Baydemir Arap kökenli vatandaşların yoğunluklu yaşadığı Akçakale ve Harran’ın köylerine gitti. İlk olarak Uğurlu beldesine giden Baydemir, burada önceki günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mehmet Çetindağ’ın taziyesine katıldı. Aileye başsağlığı dileklerinde bulunan Baydemir, ailenin üzüntüsüne ortak oldu. Burada halkı Arapça selamlayan Baydemir, Arapça dil eğitimi aldığını hatırlatarak 8 ay sonra Arap kökenli vatandaşların meramını dilleri ile dinleyeceğini söyledi. Baydemir ayrıca Şanlıurfa’da belediye başkanı koltuğuna oturacak bir kişinin Arapça, Türkçe ve Kürtçe dillerine hakim olması gerektiğini savundu.

Daha sonra yine Arap kökenli vatandaşların yaşadığı Yardımcı beldesine geçen Baydemir, burada Arapça şarkılarla karşılandı. Baydemir de halkı yine aynı dille selamladı. Osman Baydemir, gittiği köylerde barış sürecine katkısından dolayı çok sayıda teşekkür aldı. Yardımcı beldesinde partisinin seçim bürosu açılışına katılan Baydemir, son zamanlarda Türkiye’de yaşananlara değindi. Türkiye’de yaşanan son süreci akıl tutulması olarak değerlendiren Baydemir, Başbakan'ın üslubunu da barış dilinden uzaklaşması nedeniyle eleştirdi. Baydemir, “Maalesef şuanda Türkiye bir akıl tutulmasına doğru yol almaktadır. Başbakanın kullandığı dil barış dili olmaktan çıkmış durumda. Adeta ülkeyi akıl tutulmasına doğru götürüyor. Burada demokrasinin olmasa olmazı sandık devreye girecek.” şeklinde konuştu. Bu yerel seçimi maaşının dışında kuruşa tenezzül etmememin, şeffaflığın referandumu olarak değerlendiren Baydemir, “Bu seçim kardeşlik hukukunun referandumudur. Bu seçim şeffaf yönetimin, maaşı dışında kuruşa tenezzül etmemenin referandumudur. Bu seçim kimsesizlerin, yoksulların referandumudur." diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan yolsuzluk iddialarına da gönderme yapan Başkan adayı Baydemir, “Her insanın zengin olmak için çaba sarf etmeye hakkı vardır. Mülkiyet hakkı kutsal bir haktır. Lakin siyasetçi yaşamını toplumun lehine vakfetmek durumundadır. Bir milletvekili, bir bakan, başbakan görevi ne olursa olsun maaşı dışında kuruş bizlere haramdır. Devletin malı beytülmal. Maaşımızın dışında tenezzül etmememiz gerekir. Tam da bu sırada Türkiye’de yeni bir anlayışı, yeni bir bakış açısına ihtiyaç vardır.” ifadelerine yer verdi.

"MARMARAY'A 30, URFA'YA 12 YILDA 18 KATRİLYON LİRA"

Başbakan’ın miting sırasında Şanlıurfa’ya 17.8 katrilyon lira paranın aktarıldığını hatırlatan Baydemir, bu paranın yaşama ne kadar sirayet ettiğini sorguladı. Sadece Marmaray projesi için 30 katrilyon lira harcandığını kaydeden Baydemir, “bir projeye 30 katrilyon Urfa’ya 12 yılda 17 katrilyon lira şimdi bu hak mı, bu reva mı? Belediyeler arası gelişmişlik farkını bu politika ile ortadan kaldırmak mümkün mü?” diye sordu.

Son olarak sınıra yakın bir Arap köyüne giden Baydemir, burada bir balkondan köylülere seslendi. Konuşmasının ardından yanına yaklaşan birkaç çocuğu seven Baydemir, çocuklara, barışı miras bırakacaklarını vadetti. CİHAN

Yorumlar