BDP'li Anlı: 30 Mart'ta sandıktan özgürlük çıkacak

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Fırat Anlı, "Özgürlüğü seçimlerden sonra hep beraber Kürdistan’da haykıracağız.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Anlı: 30 Mart'ta sandıktan özgürlük çıkacak

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Fırat Anlı, "Özgürlüğü seçimlerden sonra hep beraber Kürdistan’da haykıracağız. 30 Mart'ta sandıktan barış, kardeşlik ve özgürlük çıkacak." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kocaköy ilçesinde halkla buluşan BDP'li Anlı, Katin köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi. Burada halkı selamlayan Anlı, "Oluşturulacak kooperatif sistemleriyle Kürdistan toprakları yeniden yaşam bulacak. Artık gençler çalışmak için göç etmek zorunda kalmayacak. Seçimlerden sonra tüm yük bizim omuzlarımızda olacak. Yakılan köylerimizi hep beraber inşa edeceğiz. Bizler tekrardan bağ ve bahçelerimizin başında olacağız." diye konuştu.

Ergenekon davasında yargılananların serbest bırakılmasına da değinen Anlı, JİTEM sözcüleri ve çalışanları bir bir bırakıldığını söyledi. Anlı, "İlker Başbuğ, Veli Küçük ve Levent Göktaş bunları asla unutmamalıyız. 20 yıl önce yakılan köylerimizin emirlerini bu kişiler verdi. Yine Kürdistan’da yaşanan failli meçhuller bu kişilerin kirli elleriyle yapıldı. Biz bunları unutmamalıyız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar