BDP'li Altan Tan: Demokratik ülkelerde bu sözlerden sonra başbakan istifa ederdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını, ülkenin feryadına kulak verip geri göndermesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Altan Tan: Demokratik ülkelerde bu sözlerden sonra başbakan istifa ederdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını, ülkenin feryadına kulak verip geri göndermesini istedi. Başbakan'ın bir televizyonu aradığını söylemesiyle ilgili olarak ise Tan, demokratik ülkelerde bu sözlerden sonra o başbakanın istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, internet yasasıyla ilgili söylenmesi gereken her şeyin söylendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı'na seslenen Tan, "Sayın Cumhurbaşkanı, denizin bittiği yerdeyiz. Sizin tavırlarınız dışında mevcut iktidarı durduracak kimse kalmadı. Mutlaka bu yasayı geri yollamalısınız. Bütün ülkenin feryadını duymak durumundasınız. Bunun ötesinde davranış ve yaklaşımlar milletin feryadına kulak tıkamak olur ki hiçbir siyasi gelecek, endişesi, denge endişesiyle bunu yapacağınızı tahmin etmiyorum. İnanıyorum bunu yapacaksınız. 15 gün beklemeye gerek yok, en kısa zamanda bugün hemen geri gönderilmelidir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi dinleme tapelerini Meclis'te dinlettiğini hatırlatan Tan, memlekette pişkinlik olmasından dolayı bunların konuşulmadığını ifade etti. Başbakan'ın Alo Fatih hattını aradığını ve bunu deme hakkı bulunduğunu söylediğini aktaran Tan, demokratik ülkelerde bu sözlerden sonra o başbakanın istifa etmesi gerektiğini, ancak Türkiye'de bir şey olmadığını kaydetti. "Bir tiyatro oynanıyor, kara mizah. Bunlar rüşvet değildir diyor. Fuzuli, Türk edebiyatının en büyük şairi. Selam verdim rüşvet deyip almadılar diyor. Şu an rüşveti, selamı alıyorlar, her şeyi alıyorlar. Deveyi hamuduyla yutuyorlar. Göğü sattılar, havayı sattılar." diye konuştu. Altan Tan, yaşananların tek kelimeyle ayıp olduğunu ifade etti.

Ses kayıtlarında millete küfür eden müteahhide de sert tepki gösteren Tan, Diyarbakır'ın kırık edebiyatını ithaf ettiğini söyledi. Başbakan'ın, soru soran Zaman gazetesi muhabirine yönelik tavrının hatırlatılması üzerine ise Tan, "Bu ,suçluların kabahatini örtme, panik atağıdır. Evet telefon açtım dedi. Normal söyledim. Havuz değil denizdi diyor. Her şey açık, inkar yok. Ben telefon açmadım, para toplamadım demiyor. Elinizden geleni ardınıza koymayın diyen bir Başbakan. Zaten böylesi ile karşılaşılmadı zaten." ifadelerini kullandı.

HSYK teklifinin yeniden görüşülecek olmasını da değerlendiren Tan, "Aynı tiyatronun bir parçası. Yetmez ama evetçilere soruyorum ne oldu. Bu kadar yetki vermeyin dedik. Kendimi parçaladım o dönem. Bu kadar yetki verirseniz döner önce o baltayla sizi keser. Nakliyecilere döndük, kamyon kamyon paket geliyor. Paketleri koyacak yer yok; paketin içinde de bir şey yok." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar