BDP'den 'seçimler yenilensin' yürüyüşü

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen BDP'li vekiller ve beraberindeki 1000 kişilik grup, ilçe merkezinden BDP parti binasına kadar yürüyüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BDP'den 'seçimler yenilensin' yürüyüşü

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen BDP'li vekiller ve beraberindeki 1000 kişilik grup, ilçe merkezinden BDP parti binasına kadar yürüyüş yaptı. BDP'li vekiller 'demokrasi' çağrısında bulunarak, 30 Mart yerel seçimlerinin yenilenmesi gerektiğini belirtti. Yürüyüş esnasında bazı partililerin 'Hırsız AKP' diye slogan atması çevredeki bazı esnaflar tarafından alkışlandı.

Yürüyüşe Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel, İbrahim Ayhan, Ayla Akad Ata, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Osman Baydemir, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. BDP'li vekiller 30 Mart yerel seçimlerinin şeffaf bir seçim olmadığını herkesin bildiğini ifade ederek, "AKP'nin oyları nasıl çaldığı ortada. 30 Mart yerel seçimleri hileli bir seçim oldu. Yüksek Seçim Kurulu seçimleri yenilemeli." dedi.

Sabahat Tuncel, şunları söyledi: "Eğer AKP kendine güveniyorsa hodri meydan. Seçimler yenilensin, çıkan sonuç kabulümüzdür. Halkın iradesi gasp edildi. Özürlü vatandaşların, ölen kişilerin yerlerine ve ülke dışında olan kişilerin yerine başkaları oy kullandı. Bu zaten seçimin iptal edilmesini gerektiren bir durumdur."

Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Baydemir de "Halkımızdan ve bizi destekleyenlerden özür diliyoruz. Biz sandıkları koruyamadık, sandıklarımıza sahip olamadık, Sandık başında görevlendirdiğimiz müşahitler sandık başında yoklardı sanki. Aktif olamadılar. Bu seçim birinci raunttu, bunun 2'inci ve 3'üncü rauntları da var. Asla durmayacağız, bundan sonra daha sağlam bir şekilde çalışacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar