BDP'den bombalı saldırı açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), partilerinin ve HDP’ye yönelik batıda belli odaklarca organize edilen provokasyonlar ve bombalı saldırılar nedeniyle İçişleri Bakanlığı, emniyet ve savcılığın derhal harekete geçmesini, sorumluların yargı önüne çıkartılm.

Google Haberlere Abone ol
BDP'den bombalı saldırı açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), partilerinin ve HDP’ye yönelik batıda belli odaklarca organize edilen provokasyonlar ve bombalı saldırılar nedeniyle İçişleri Bakanlığı, emniyet ve savcılığın derhal harekete geçmesini, sorumluların yargı önüne çıkartılmasını istedi.

BDP’den yapılan yazılı açıklamada, "Partimizin Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda bulunan merkez seçim bürosu dün gece saat 01.30 sularında bombalı saldırıya maruz kalmıştır. Kimliği belirsiz kişiler tarafından seçim büromuza iki adet el bombası atılmıştır. Meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmazken, seçim büromuzda büyük hasar meydana gelmiştir.
Seçim çalışmalarımızın büyük bir kararlılık ve coşkuyla başladığı bir süreçte gerçekleştirilen bu saldırı tesadüfî değildir, organizeli ve planlı bir şekilde devreye konulmuştur. Partimizin seçimlerde elde edeceği büyük zaferden korkan karanlık odaklar, bu bombalı provokasyonlarla seçim çalışmalarını sabote etmeyi ve halkımızı yıldırmayı amaçlamaktadır. Bu saldırı, aynı zamanda BDP ve HDP seçim bürolarına yönelik son günlerde batıda gerçekleştirilen ve belli bir merkezden yönlendirilen ırkçı, şoven saldırıların devamıdır. Hem çözüm, hem de seçim sürecini sabote ederek, ülkeyi yeniden çatışmalı bir ortamın içerisine sürüklemek isteyen karanlık odakların işidir.” değerlendirmesi yapıldı.

“SORUMLULAR YARGI ÖNÜNE ÇIKARTILMALIDIR”

BDP açıklamasında şöyle denildi: “Ancak şu iyi bilinmelidir ki, bu saldırılar asla amacına ulaşamayacak, partimizin yükselişi durdurulamayacaktır. Halkımız bu çetelere karşı en iyi cevabı 30 Mart’ta sandıkta verecektir. Seçim büromuza düzenlenen bombalı saldırıyı nefretle kınıyor ve halkımızı provokasyonlara karşı duyarlı olmaya, partimizin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. İçişleri Bakanlığı, Emniyet ve Savcılık derhal harekete geçmeli, bu saldırı bir an önce aydınlatılarak, sorumlular yargı önüne çıkartılmalıdır.” CİHAN

Yorumlar