BDP, tutuklu milletvekilleri için kürsüyü işgal etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeler başladı.

Google Haberlere Abone ol
BDP, tutuklu milletvekilleri için kürsüyü işgal etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeler başladı. Birleşimi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek yönetiyor.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi sebebiyle Meclis'te kürsü işgali girişiminde bulundu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten bir açıklama istediler. Kürsü işgaline tepki gösteren Başkan Çiçek ise "Böyle bir müzakere tarzı olmaz. Ben bu konuda o kadar çok açıklama yaptım ki daha geçen gün yaptım. Açıklamayı yapmak için kararı görmem lazım. Ben birleşimi yönetiyorum. Lütfen arkadaşlar, bu çok doğru değil, böyle bir usul yok. Saat 2'den beri birleşimi yönetiyorum. Karar nedir, gerekçesi nedir; görmeden nasıl bir açıklama yapacağım. Bu doğru değil. Ben burdayım. Neden dolayı reddedildi, işin esası bilinmeden nasıl açıklama yapılır? Çok açıklama yaptım ama bir araya gelinip çözülemedi." şeklinde konuştu. Kürsü işgali devam edince de Çiçek, birleşime beş dakika ara verdi. CİHAN

Yorumlar