BDP: Tuncel hakkında verilen kararı hukuki ve meşru bulmuyoruz

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel'e, PKK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasını onamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
BDP: Tuncel hakkında verilen kararı hukuki ve meşru bulmuyoruz

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel'e, PKK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasını onamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu kararı hukuki ve meşru bulmayarak kınadıklarını belirttiler.

Eşbaşkanlar Kışanak ve Demirtaş, yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: "Hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmış olması, siyasi bir karardır. Tuncel’e ceza verilmesine gerekçe gösterilen suç konusu, tamamen düşünce ve demokratik siyaset özgürlüğü kapsamındadır. Halkın seçilmiş temsilcisi hakkında verilen bu haksız ve hukuksuz kararı bozması gereken Yargıtay’ın tam tersine onama yoluna gitmiş olması, demokratik siyaset hakkına yönelik bir saldırıdır. Tuncel bir kadın siyasetçidir. Verilen karar, bu yönüyle aynı zamanda kadının demokratik siyaset içerisindeki rolüne yönelik de bir saldırı olarak ortaya çıkmaktadır. Siyaset alanına müdahale niteliği taşıyan bu kararlar, sadece yargıyla sınırlı değildir. Bu kararların alınmasında Terörle Mücadele Kanunu’na, düşünce, örgütlenme ve siyaset özgürlüğü önünde engel teşkil eden TCK’ya sahip çıkan, her defasında Kürt siyasetçileri hedef göstererek yargıyı göreve çağıran siyasi iktidarın tutumu da teşvik edici olmuştur. Ne yazık ki bu tür kararlar nedeniyle adalete ve hukuka olan güven giderek yok olmaktadır." CİHAN

Yorumlar