BDP Eşbaşkanı Demirtaş: Cumhurbaşkanı internet yasasını veto etmelidir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, internet yasasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenerek yasayı veto ederek Parlamentoya göndermesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
BDP Eşbaşkanı Demirtaş: Cumhurbaşkanı internet yasasını veto etmelidir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, internet yasasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenerek yasayı veto ederek Parlamentoya göndermesini istedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Demirtaş, internet yasasını değerlendirdi. Bu konudaki muhalif tutum ve önerilerini ortaya koyduklarını belirten Demirtaş, geri çekilmesi konusunda tavır gösterdiklerini ifade etti. TİB'e yani doğrudan Başbakana geniş yetkiler veren yasanın Çankaya'ya gönderildiğini dile getiren Demirtaş, Cumhurbaşkanına seslenerek, "Demokrasi içinde bir emniyet sibobu görevi görüyor. Bu yasanın haber alma hakkının, özellikle kişilerin özel yaşamına dair fişleme maddelerini Parlamentoya gönderilmesini talep ediyoruz." dedi. Sayın Cumhurbaşkanının ilgili maddelerini veto ederek Parlamentoya iade etmesini beklediklerini kaydetti. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde medyanın özgür olmadığını vurguladı.

Başbakanın, Başbakan Yardımcısı ve danışmanının müdahalelerini daha önce kürsüden anlattıklarını hatırlatan Demirtaş, Başbakanın Fatih'lerinin bunları yayınlayamadığını belirtti. Başbakanın konuşmalarının bütün kanallarda verildiğini dile getiren Demirtaş, TRT'de dahil kimsenin BDP'nin yayınlarını vermediğine dikkat çekti. Her kanalda Başbakanın Fatih'i bulunduğunu ve her yeri fethettiğini anlatan Demirtaş, karşı çıkanların ise işten atıldığını, itibarsızlaştığını ifade etti.

Oluşturdukları havuzla aldıkları kanalların yetmediğini dile getiren Demirtaş, onlarca yerel kanalın da olduğunu söyledi. 90'larda gazete binalarının bombalandığını belirten Demirtaş, şimdi ise daha sinsi ve derinden medyayı satın alma operasyonu yapıldığını kaydetti.

"ÇÖZÜM SÜRECİ KOPTU KOPACAK, SABIRLAR TAŞTI TAŞACAK"

Başbakanın internet meselesini kullanıcı sayısı üzerinden manipüle ettiğini dile getiren Demirtaş, Abdulhamit döneminde de internet olmadığını hatırlatarak "İnterneti ben icat ettim diyecekte yüzü tutmuyor." ifadelerini kullandı. Başbakanın şuan mazlum değil zalim durumunda olduğunu vurgulayan Demirtaş, 30 Mart gecesi Başbakanın yanında sağlık görevlisi bulundurmasını istedi: "Tansiyonunuzu yükselteceğiz." diye konuştu.

"Çözüm süreci koptu kopacak. sabırlar taştı taşacak." diyen Demirtaş, "Başbakan mikrofonlar önünde verdiğin sözler var. Biz barışı getireceğiz dedin. Demokrasiyi inşaa edeceğiz, bütün kimlikleri tanıyacağız dedin. 21 Mart'taki bildiriye bağlıyız dedin, arkasındayız dedin. Bunların hepsini kamuoyu önünde söz olarak verdin. Bir yıldır PKK sınır dışına çıktı bekliyor. Orda mı bekleyecek, kurda kuşa yem mi olacak, inmeyecek mi? Hani bunun yasası? İmralı ile bütün konuları müzakere etmek için görüşme yapacağız, hani bunun yasası? Çözüm sürecenin güvenliği, yurttaşın güvenliği AKP'nin umrunda değil, onun derdi seçim güvenliğinde. Ama kendi güvenliği için binlerce polisin yerini değiştiriyorlar." şeklinde konuştu.

"Çözüm süreci birgün biterse; inşallah o günleri görmeyiz. O zaman kimi PKK saflarında kimisi ordu saflarında savaşmaya hazır olun." diyen Demirtaş, süreci bitirmek için uğraşanlara seslenerek "Birgün süreç biterse bu sizin istemesinden değil AK Parti'nin adım atmamasıyla, kendi eliyle bitmiş olacak. Biz çözüm sürecinin arkasındayız." dedi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın görüntülerinin yayınlanmasını da değerlendiren Demirtaş, yayınlayanların kim olduğunun çok iyi bilindiğini belirterek "Hepinizi 15 saat o adaya koysalar, bütün değerlerinizi satarsınız." ifadelerini kullandı.

"UTANMASALAR SINIF BAŞKANLARINI SEÇECEKLER"

Barış için Başbakanın birşey yapmadığını savunan Demirtaş, Öcalan'ın hep adım attığını kaydetti. Hükümetin yürüttüğü ve yönettiği bir çözüm süreci kalmadığını dile getiren Demirtaş, gündemlerinde de böyle birşey olmadığını kaydetti. Dershanelerin kapatılmasını ön gören yasayı da eleştiren Demirtaş, dershanelerin kapatılmasının olayın bir boyutunun olduğunu söyledi. Eğitim camiasının dağıtılacağını belirten Demirtaş, eğitimin tamamının özelleştirileceğini ve AK Parti'ye bağlanacağını kaydetti. AK Parti'nin kendilerine bağlanmayan herşeyden korktuğunu dile getiren Demirtaş, atamaların valiler tarafından yapılmasını da eleştirekek "Utanmasalar sınıf başkanlarını seçecekler. Tahammülleri yok. Olaki AKP'ye muhalefet yaparlar diye onu da seçmek isteyebilirler." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar