BDP, Bitlis’te 'ilk'lere imza attı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Bitlis'te önemli bir başarıya imza attı. İlk kez Bitlis merkezde belediye başkanlığını kazanan BDP, Mutki, Hizan ve Güroymak belediyelerini de AK Parti'den devraldı.

Google Haberlere Abone ol
BDP, Bitlis’te 'ilk'lere imza attı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Bitlis'te önemli bir başarıya imza attı. İlk kez Bitlis merkezde belediye başkanlığını kazanan BDP, Mutki, Hizan ve Güroymak belediyelerini de AK Parti'den devraldı. Yapılan itirazlar neticesinde Ahlat ilçesinde oylar yeniden sayılıyor.

Yerel seçimlerde hile söylentileri duyuldu. Bitlis genelinde birçok olay yaşandı. Seçmenler, Bitlis Lisesi'ndeki 1083 nolu sandıkta oy pusulalarından bazılarının mühürlü olduğu gerekçesiyle itiraz ederek, tutanak tutulmasını sağladı. Alınan bilgilere göre, Bitlis Lisesi seçmen bölgesinde ikamet eden Hanım Yardımcı, oy kullanmak için 1083 nolu sandığa gitti. Sandık kurulundan aldığı pusula ile oy kullanmak için perdenin arkasına geçen Yardımcı, kendisine verilen oy pusulasında mühür basılı olduğunu gördü. Durumu sandık görevlilerine bildiren Yardımcı, yaptığı itiraz üzerine tutanak tutuldu.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Tuğ Ortaokulu 1009 nolu sandık başkanı tarafından evde mühürlenerek sandığa getirilen yaklaşık 300 seçim pusulası ve zarf, parti sandık sorumluları tarafından kabul edilmeyerek tutanak altına alındı. 300 seçim pusulası tutanakla iptal edildi.

Tatvan Dumlupınar İlkokulu'nda ise sayım sırasında çıkan olaylardan dolayı okuldaki 1107, 1108,1109,110 nolu sandıklardaki oylar yerlere saçıldı, oy pusulaları tahrip edildi. Bu sandıklardaki oylar sayılamadı.

Hizan ilçesinde ise Ürünveren köyündeki 1103 nolu, Akçevre köyündeki 1030 nolu ve Bağbaşı köyündeki 1027 nolu sandıklar kardan dolayı yolların kapalı olması nedeniyel bugün sabah saatlerinde seçim kuruluna teslim edilebildi. Güroymak’ta ise Gedikpınar köyündeki 1072 ve Çıtak köyündeki 1077 nolu oy sandıklar ise yolların kardan dolayı kapalı olması nedeniyle henüz seçim kuruluna ulaştırılamadı. CİHAN

Yorumlar