BBP'li Karabulut: 'Self Detarminasyon' yasası iptal edilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, "TBMM'de 2003 yılında 4867 kanun numaralı 'Self Detarminasyon', yasası iptal edilmeli, edilemiyorsa 'kararname' olarak kalmalı." dedi.Ünsal Karabulut, konuyla ilgili yazılı...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Karabulut: 'Self Detarminasyon' yasası iptal edilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, "TBMM'de 2003 yılında 4867 kanun numaralı 'Self Detarminasyon', yasası iptal edilmeli, edilemiyorsa 'kararname' olarak kalmalı." dedi.

Ünsal Karabulut, konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, Türkiye'nin üniter bütünlüğünün tehdit altında olduğunu iddia etti. Karabulut, 2003 yılından bu yana milleti aydınlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "2003 yılının altıncı ayında AKP hükümeti tarafından kanunlaştırılan ve kamuoyunda 'İkiz Yasalar' olarak bilinen 'ulusların geleceklerini kendilerinin tayin etmeleri’ ilkesinin klasik anlamda ulusların kendi geleceklerini belirlemesi kavramı bir ulus ya da yabancı bir güce bağımlı olmadan, ayrı bir devlet halinde örgütlenebilmesi anlamına gelen bu yasaların bir an önce 'iptal' edilmesini, eğer bu yapılamıyorsa 'kararname' olarak kalması gerekir." görüşünü aktardı.

"BİZİ YÖNETİYORUZ DİYENLERE SORUYORUZ"

"Son günlerde meydana gelen olaylardan sonra endişelerimiz en yüksek kaba telden seslendirilmeye başladı." izahını yapan Karabulut, şunları kaydetti: "Lice'de bayrak yere düşürüldü. Diyarbakır’da bundan bir süre önce toplanan ‘sözde’ Kuzey Kürdistan konferansı deklarasyon yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına meydan okudu. ‘Self Determinasyon hakkımızı kullanabiliriz’ şeklinde ihtarlar verildi. Ne Başbakandan, ne bakanlardan, ne devlet başkanımızdan 'çıt' çıkmadı. Bizi yönetiyoruz diyenlere soruyoruz; siz bu meydan okumalara ve 2003 yılında TBMM’de kabul ettiğiniz, çözülme, bölünme, üniter yapının kaldırılması kararı olan Self Determinasyon konusunda ne düşünüyorsunuz?”

Büyük Birlik Partisi’nin TBMM dışında olmasına rağmen özgül ağırlığı, ciddi ve tutarlılığı olduğuna işaret eden Karabulut, "Bu ikiz yasalar yetkililer tarafından tekrar gözden geçirilmeli ve gelinen nokta itibarıyle 'ya kaldırılmalı' ya da 'kararname' olarak kalmalı.” diye konuştu.

İKİZ YASALAR NEDİR?

Kanun No: 4867) (Tbmm Kabul Tarihi : 4.6.2003)

Madde:1- Bütün halklar kendi kaderlerini tayin hakkına sahiptir. Bu hak vasıtasıyla halklar kendi siyasal statülerini serbestçe tayin edebilir ve ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerini serbestçe sürdürebilirler.

Madde: 2- Bütün halklar uluslararası hukuka ve karşılıklı menfaat ilkesine dayanan uluslararası ekonomik işbirliği yükümlülüklerine zarar vermemek koşuluyla, doğal kaynakları ve zenginlikleri üzerinde kendi yararına serbestçe tasarrufta bulunabilir. Bir halk sahip olduğu maddi kaynaklardan hiç bir koşulda yoksun bırakılamaz.

Madde: 3- Kendini yönetemeyen ve vesayet altındaki ülkelerden sorumlu olan Devletler de dahil, bu Sözleşmeye taraf bütün Devletler, kendi kaderini tayin hakkının gerçekleştirilmesi için çaba gösterir ve Birleşmiş Milletler şartının hükümlerine uygun olarak bu hakka saygı gösterir.

CİHAN

Yorumlar