BBP'li Çayır: Siyasi işaretle, hukuk ve adalet olmaz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilebilmek için Türkiye'nin altını üstüne getirmede bir beis görmediğini söyledi. Remzi Çayır, Antalya'nın Manavgat...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: Siyasi işaretle, hukuk ve adalet olmaz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilebilmek için Türkiye'nin altını üstüne getirmede bir beis görmediğini söyledi.

Remzi Çayır, Antalya'nın Manavgat ilçesinde parti binasında İlçe Başkanı Mehmet Çayır ve Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ülke gündemini değerlendiren Çayır, Başbakan Erdoğan'ın ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve ötekileştirici söylemleriyle ülkeyi her geçen gün gerdiğini ülkenin acilen normalleşmeye ihtiyacının olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın vitesten çıkan bir araca benzeten Çayır, vitesten çıkan aracının nereye çarpacağı, nerede duracağının bilinmediğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'la geçmiş dönemlerde üç dört defa 1,5 ve 2 saate varan görüşmeler yaptığını anlatan Çayır, Erdoğan'ın toplumu kutuplaşmasına yönelik sözleri duyunca 'Bu adam bu sözleri nasıl söyler' diye hayretler içinde kaldığını kaydetti. "Güç bende ben istediğimi yaparım denildiğinde ne adalet kalır nede hukuk. Bunun adı adalet olmaz. Güç bende ben herşeyi yaparım demek diktatörlere düşen bir görevdir. Eğer siyasi irade her istediğini yapıyorsa o zaman buna padişahlık denilir. O zaman hiç birimizin geleceğini emniyet ve selamet içinde olmaz." diye konuştu.

İktidarın, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu iddialarını araştırması gerekirken, tam tersini yaptığını savunan Çayır, ülkede hukuk ve adaletin kalmadığını ve savcı ve hakimlerin siyasilerin işaretlerine göre yargılama yaptığını kaydetti.

"POLİSLER HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ İŞARETLE GÖZALTINA ALINDI"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimleri için partilerini ziyaret ettiğinde sulh ceza hakimliğinin Cumhurbaşkanlığı'ndan onay beklediğini, onay sonrası harekete geçeceklerini söylediğini vurgulayan Çayır, şunları söyledi:"Bugün hukuk kendi inisiyatifiyle hareket etmiyor. Hakim ve savcılar siyasi iradenin işaretine göre dava açıyor. Siyasi işarete göre adalet ve hukuk olur mu? Burası Uganda mı, Bolivyamı darbeci Afrika ülkelerinde biri mi? Eğer ülkede siyasi irade herşeyi yapıyorsa bunun adı padişahlıktır kardeşim. Kuvvetler ayrılığı değildir. "

Erdoğan'ın kendisini kutsal görerek kendisi gibi düşünmeyeni kafir, emperyalist, yahudi uşağı, işbirlikçi sözleriyle ayrıştırdığına dikkat çeken Çayır, Erdoğan gibi düşünmeyen her insanında bu ülkede yaşama hakkının olduğunu kaydetti. AK Parti'lilerinde Başbakan Erdoğan'ı kutsarken bir insan olduğunu hiç bir zaman unutmaması gerektiğinin altını çizen Çayır, "Senin gibi düşünmeyen insanlarında bu ülkede hakları olduğunu unutma. Cumhurbaşkanı seçildiğimde tarafsız olmayacağım söyleme hakkına sahip değilsin." ifadesini kullandı.

"ERDOĞAN, HELİKOPTER KAZASI İLE İLGİLİ HİÇ BİR AÇIKLAMADA BULUNMAK İSTEMİYOR"

Ülke insanının yüzde 99'nun merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu hayatını kaybetmesine neden olan helikopter düşmesi olayını suikast olarak değerlendirdiğini ve haklı olarak ta olayın aydınlatılması gerektiğini belirten Çayır, Başbakan Erdoğan'ın olayı kaza olarak gördüğünü kaza olarak gördüğü olayı aydınlatılmasına yönelik 5 yılda hiç bir girişimde bulunmadığını savundu.

Partilerinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesindeki en önemli kararın Muhsin Yazıcıoğlu ve kazada hayatını kaybeden 5 arkadaşı ile ilgili 5 yıl içinde bugüne kadar Erdoğan'ın ağzından bir söz duymamaları olduğunu belirten Çayır, "Hakim İslam Çiçek'i Adana'dan İstanbul'a getirenler, istediklerini cumhuriyet başsavcısı, istemediklerini düz savcı yapanlar 5 yıldır Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter düşmesine bağlı hayatını kaybettiği olayla ilgili tek kelime etmiyor. Partimizi ziyaret ettiğinde bile söyledik, çıkışta yine bir kelime söylemedi. Söylemesi çok zor değil. 13 televizyonu var. Bir konuşmasında olayın aydınlatılması destek olacağım diyebilirdi."

Cumhurbaşkanı adayı destekleme kararını partilerinin iştişare kararı ile aldıklarını belirten Çayır, Erdoğan'ın buna saygı göstermesi gerektiğini, partileri üzerinde oynanmak istenen oyunu 76 milyon Türkiye insanının gördüğünü sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar