BBP'li Çayır: Keşke Erdoğan, Feyzioğlu'na gülümseyerek cevap verseydi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına, 'Edepsizlik yapıyorsunuz'...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: Keşke Erdoğan, Feyzioğlu'na gülümseyerek cevap verseydi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına, 'Edepsizlik yapıyorsunuz' sözüyle tepki vermesi yerine gülümsemesinin daha hoş olacağını söyledi.

Remzi Çayır, Antalya'nın Manavgat ilçesinde partililerle buluştu. Manavgat'ta bir restoranda basın açıklaması yapan Çayır, gazetecilerin ülke gündemiyle ilgili sorularını cevapladı. Ülkede BBP olarak her zaman farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini belirten Çayır, Başbakan Erdoğan'ın, Feyzioğlu'nun konuşmasına, yerinden kalkarak 'edepsizlik yapıyorsunuz' deme yerine, hoşgörü göstererek gülümsemesinin daha hoş olacağına inandığını kaydetti.

Bu tür olayların geçmişte de olduğu o dönemde, siyasileri hoşgörü ve görüşlere saygı göstererek seslerini çıkarmadıklarını veya salondan çıktıktan sonra açıklama yaptıklarını hatırlatan Çayır, bu tür davranışların Türk siyasetine irtifa kaybettiğini söyledi. Metin Feyzioğlu'nun, konuşmasında, ahvalini aşmış, siyasi konuşma yaparak haddini aşmış bile olsa bu ülkeyi yönetenlerin hoşgörü ve sabır göstererek dinlemeleri gerektiğini anlatan Çayır, "Keşke Başbakan Erdoğan, Feyzioğlu'nun konuşmasına 'Edepsizlik yapıyorsun' diyerek cevap verme yerine gülümseyerek cevap verseydi daha hoş olurdu. Bu tür tavır ve davranışlar bence Türk siyasetine ivme ve irtifa kaybettiriyor. Farklılıklarımız varsa biz de varız. Farklılıklarımız yoksa biz de yokuz. Farklı fikir ve görüşleri yok ederek tekdüze bir hayat olmaz. Tekdüze dünyada hiç bir zaman insanlığa hayır getirmemiştir. Hemen etkiye tepki gösterilmemeli. Hoşgörülü olmalıyız. Sayın Başbakan, keşke hiç konuşmasa, gülümseyerek cevap verseydi daha hoş olurdu." diye konuştu.

Bu tür siyaset tarzının dünyada sona erdiğini belirten Çayır, ancak Başbakan Erdoğan'ın pohpohlamaya bağlı prim yaptığı gerekçesiyle bu tür politika yapmayı sürdürdüğünü kaydetti. Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak görünen odur ki Başbakan bu tür davranışları içte ve dışta prim yaptığına inandığı için sürdürüyor. Halkın destek verdiğine inandığına inandığı için devam ediyor. Hatta İsrail Cumhurbaşkanı'na Davos'ta 'One Minute' sözüyle bir tutarak cevap veriliyor."

Çayır, ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın salonu terk etmesinin, yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i zor durumda bıraktığını savundu. Erdoğan'ın Feyzioğlu'nun konuşmasına tepki göstererek oldu-bitti ile inisiyatif alarak Gül ve Özel'i de salonu terk etmeye zorladığını savunan Çayır, "Bu olaydan en fazla Cumhurbaşkanı Gül'ün rahatsız olduğuna inanıyorum. Gül'ün salonda ezildiğine inanıyorum. Erdoğan'ın fevri tavrı Gül'ü de zor durumda bıraktı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayları tanıdıktan sonra kime oy vereceklerini kamuoyuna deklare edeceklerini belirten Çayır, cumhurbaşkanı adayının demokrat, hukukun üstünlüğü, adalet, temel hak ve hürriyetleri ön planda tutmasını önemsediklerini bu bağlamda ak, kara, MHP ve CHP ile görüşeceklerini kaydetti. Çayır; 30 Mart mahalli seçimlerinde BBP'den Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adayı olduğunu ve 49 bin oy aldığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar