BBP'li Çayır: 17 Aralık, AK Parti ile İşçi Parti'sini kardeş yaptı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hizmet Hareketi'ne yönelik 9 aydır sürdürdüğü algı operasyonunu partilerine karşı da yaptığını söyledi. AK Parti iktidarının, her...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: 17 Aralık, AK Parti ile İşçi Parti'sini kardeş yaptı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hizmet Hareketi'ne yönelik 9 aydır sürdürdüğü algı operasyonunu partilerine karşı da yaptığını söyledi. AK Parti iktidarının, her geçen gün malum sona doğru yaklaştığını belirten Çayır, bugün iktidarın nimetlerinden yararlananların ve zulmedenlerin, 'yatsının çok yakın olduğunu' iyi bilmesi gerektiğini kaydetti.

Çayır, Başbakan Erdoğan'ın, partileri, cumhurbaşkanı seçiminde kendisini desteklemeyince, BBP'nin özgül ağırlığından korktuğu için Hizmet Hareketi'ne karşı 9 aydır sürdürdüğü algı manipülasyonunu kendilerine yönettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili parti binasında basın açıklaması yapan BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, partilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu'na destekleme kararını, yetkili kurullarda 2 defa istişare ederek aldığı için buna herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti. Erdoğan'ın; 9 aydır ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve karalamaya yönelik sözlerinin AK Partilileri kendisini kutsal insan haline getirdiğini belirten Çayır, hiç bir insanın başkasına bir üstünlüğünün olmadığını, iktidarın nimetlerinden yararlananların ve saltanatını sürenlerin, İslam inancında hakiki üstünlüğü sadece 'takva' olduğunu iyi bilmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı partizanlığın, belirli bir süre sonra kutsadıkları insanı normal bir insan gibi görmemeye başladığını söyleyen Çayır, ülkenin Gezi Parkı olayları sonrası Erdoğan'ı kutsayanlarla, sevmeyenler diye 2 kutba ayrıldığını, bu ayrışmanın geçmişte CHP ve DP seçimlerinde bile görülmediğini ifade etti. İktidarın, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yürütmenin yargı üzerindeki baskısı nedeniyle 4 yıl önce 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda kazanılan tüm demokratik hakların, 'çocuklarının ikbali'ni kurtarmak için heba edildiğini belirten Çayır, referandumda 'Evet' diyen yüzde 58'in demokratik tercihlerini nasıl gasp edildiğinin tüm çıplaklığıyla görüldüğünü kaydetti.

'Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisi BBP, nasıl olur da cumhurbaşkanı seçiminde CHP ve MHP ile yan yana gelebilir?' eleştirilerini komik ve algı yanıltması bulduklarını vurgulayan Çayır, şöyle devam etti: "AK Parti bize böyle bir eleştiri yöneltmeden önce dönsün bir aynaya baksın. Bugün AK Parti, cumhurbaşkanı seçiminde İşçi Partisi (İP) ile işbirliği yapıyor. Beraber hareket ediyor. Önce kendilerine bir baksın. AK Parti'nin 17 Aralık sonrası ne adaleti, ne demokratlığı, ne muhafazakarlığı, ne hukukun üstünlüğü kaldı. 17 Aralık, AK Parti ile İşçi Parti'sini yan yana getirdi ve kardeş parti yaptı. Muhabbetleri bol olsun. Sadece üstünlerin hukukuna evrilme oldu. Bizim partimizde lider sultalığı yok. Ortak aklı işletme var. Ülke meselelerinde istişare var. Biz birilerinde olduğu gibi iki dudağından çıkacak olan sözle yönetilen bir parti değiliz. İstişare konusunda da yegane rehberimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas). Her daim istişareye önem vereceğiz." ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar