BBP'li Bağcı: Referandum kazanımları 'işime gelmedi' diyerek değiştiriliyor

BBP Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumuyla kazanılan demokratik hakların 3 yıl sonra iktidarın 'işime gelmedi' diyerek yok edilmeye çalışılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Bağcı: Referandum kazanımları 'işime gelmedi' diyerek değiştiriliyor

BBP Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumuyla kazanılan demokratik hakların 3 yıl sonra iktidarın 'işime gelmedi' diyerek yok edilmeye çalışılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının son bir yıldır ülke yönetiminde söylem ve eylemlerinde çelişki olduğunu belirten Bağcı, iktidarın referandumda ileri demokrasi adına kazanılan hakların iktidar tarafından kaldırılmaya çalışılmasının, siyasette 'dün dündür bugün bugündür' anlayışına en güzel örnek olduğunu kaydetti.

Bekir Bağcı, 30 Mart mahalli seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir restoranda partililerle bir araya geldi. Bağcı, partililere, Antalya genelinde 30 Mart mahalli seçim çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. 25 gün sonra yapılacak mahalli seçimlerin ülkede temiz siyaset yapmada milat olacağını belirten Bağcı, 30 Mart'ın aynı zamanda ilkeli siyaset yapanlarla ilkesiz siyaset yapanların imtihan edildiği bir sınav olacağını kaydetti. İktidarın, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üstünü örtmek için hayali senaryolarla gündem değiştirme peşinde olduğunu belirten Bağcı, AK Parti'nin dün siyah dediğine bugün beyaz, dün beyaz dediğine kara diyen tipik bir siyaset tarzı ortaya koyduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın, 12 Eylül Anayasa referandumunda halktan 'Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne' geçmek için 'Evet' oyu istediğini aktaran Bağcı, 3 yıl önce referandumda Anadolu insanının sandıkta verdiği yetkinin; 'şimdi şartlar değişti' ya da 'işime gelmiyor' denilerek hukuk üzerinde operasyon yapılmasının ilkesiz siyasete en somut gösterge olduğunu ifade etti. Bağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz birileri gibi dün başka bugün başka konuşmayız. Rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu gibi siyaset hep dik duracağız, hep dik yürüyeceğiz. Hiç bir zaman da halka rağmen siyaset yapmayacağız. AK Parti sandıktan, halktan aldığı yetkiyi halk namına kullanmıyor. İşine ve çıkarlarına göre kullanıyor. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu iktidarın kimyasını bozdu. Yolsuzluk, rüşvet ve kirli siyasetlerini Anadolu'nun temiz ve pak insanlarına örgüt, çete, paralel devlet gibi mesnetsiz isimler altında iftira atarak örtmeye çalışıyorlar. Hükümet, şunu çok iyi bilmelidir ki güneş balçıkla sıvanmaz. 30 Mart, güneşin balçıkla sıvanmayacağını gösterecek. Yalanla, dolanla, karalama ve iftira ile ülke yönetilmez. İktidar için yolun sonu göründü. 30 Mart aynı zamanda sandıkta kirli siyasetin tasfiyesi olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. " CİHAN

Yorumlar