BBP’den ‘skandal’ ses kayıtlarına tepki

Bakara Sûresi’ni alaya almakla suçlanan Egemen Bağış ve Metehan Demir’e tepkiler dinmek bilmiyor.

Google Haberlere Abone ol
BBP’den ‘skandal’ ses kayıtlarına tepki

Bakara Sûresi’ni alaya almakla suçlanan Egemen Bağış ve Metehan Demir’e tepkiler dinmek bilmiyor. Üç günden bu yana sosyal medyanın en önemli gündemleri arasında yer alan ikiliye bir tepki de Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Ankara teşkilatından geldi. BBP’nin Altındağ Belediye başkan adayı Abdurrahman Keskin’in okuduğu açıklamada, “AKP Milletvekili Egemen Bağış tövbe edip kendini vekil seçen Müslüman Türk milletinden özür dileyerek istifa etmelidir.” denildi.

İran kökenli işadamı Reza Zarrab’dan rüşvet almakla suçlandığı için AB Bakanlığı görevinden istifa eden AK Partili Egemen Bağış’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında Bakara Sûresi’yle dalga geçilmesi Türkiye’nin gündemine oturdu. Söz konusu ses kayıtlarına Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Remzi Çayır’ın da aralarında bulunduğu bir grup BBP'li cuma namazı çıkışı Ankara Kocatepe Camii önünde toplanarak tepki gösterdi. BBP’nin Altındağ Belediye başkan adayı Abdurrahman Keskin’in okuduğu açıklamada, “Hakkında rüşvet suçlamasıyla fezleke hazırlanan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın gazeteci Metehan Demir’le yaptığı iddia edilen skandal konuşmalar, siyasi çekişme ve güç savaşının ötesine geçti.” ifadeleri kullanıldı.

“Yalan ve yolsuzlukları yetmiyormuş gibi azgınlıkları firavunlukları yüce kitabımız Kur’an ile dalga geçmeye kadar uzanmıştır” ifadelerine yer verilen açıklamada, Müslüman Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın, milletvekili Bağış’ı acilen azletmesi gerektiği vurgulanarak şu çağrıda bulunuldu: “AKP Milletvekili Egemen Bağış tövbe edip kendini vekil seçen Müslüman Türk milletinden özür dileyerek istifa etmelidir.” CİHAN

Yorumlar