BBP’den Başbakan’a tepki: Canını emanet ettiğin müdürün ne suçu vardı da aldın?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dört yıldan fazla koruma müdürlüğünü yapan Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un son kararnameyle merkeze alınmasına tepkiler sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
BBP’den Başbakan’a tepki: Canını emanet ettiğin müdürün ne suçu vardı da aldın?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dört yıldan fazla koruma müdürlüğünü yapan Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un son kararnameyle merkeze alınmasına tepkiler sürüyor. BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Erdoğan’ın düne kadar canını emanet ettiği başarılı bir müdürü görevden almasını anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Bulut’un Denizli’de çok sevildiğini belirten Efe, “Bu adam, halkla iç içe olan bir müdürdü. Her türlü soysal projenin içinde olan biriydi. Halk tarafından sevilen biriydi. Hükümet olarak bir yerlere mesaj vermek için mi bunu yapıyorsunuz? Sen canını emniyet ettiğin, güvendiğin bir adam hakkında bile, ‘Eyvah, burada hata yaptım.’ diyorsun. Tüm icraatlarınız böyle mi? Bulut’u hangi kıstaslara göre görevden aldınız? Bunu açıklayın.” şeklinde konuştu.

'MUHSİN YAZICIOĞLU 2007 KONGRESİNDE BU RÜŞVET İDDİALARINI AÇIKLAMIŞTI'

Mevcut hükümetin, kamuda ve basında yoğun bir baskıyla toplumda algı çalışması yaptığını iddi eden Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Burada birçok iddia havada uçuşuyor. Darbe iddiaları havada uçuşuyor ama bu iddialar arasında birçok şey gözden kaçıyor. Savcılık tarafından hazırlanan ve ucu nereye varacağı kestirilebilen yolsuzluk davaları unutturuluyor. Irak’ta Barzani ve Suriye’de PYD tarafından oluşturulan devlete Türkiye’nin desteği gözardı ediliyor. Sıcak parayla dengelenmeye çalışılan ekonomide deniz bitti. Bundan sonra olabilecek ekonomik arızaların faturasını başkasına çıkarmanın zemini hazırlanıyor. Son bir hırsla yeni köprü ve yol ihalelerinden alınabilecek hisseler hesaplanıyor. Geçmişte yapıldığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili konuşacak olanlara gözdağı veriliyor. KCK, Ergenekon, Balyoz sanıklarının tahliyesine zemin hazırlanıyor ve tepkiler engelleniyor. Yeni anayasa sözü rafa kaldırılıyor ve unutturuluyor. Demokratik hak ve talepler geriye doğru işliyor.” dedi.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun, BPP'nin 2007 kongresinde bakan çocukları ve rüşvet iddialarıyla konuları gündeme getirdiğini söyleyen Efe, “Muhsin Yazıcıoğlu’yla ilgili iddialar, açılan dava örtbas ediliyor. Millet sizi iktidara getirirken yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğinize inanarak oy vermişti. Biz sizin dün söylediklerinize mi bakalım, yoksa bugün yaptıklarınıza mı bakalım? Ne demiştiniz, ne yaptınız arkadaş.” diye konuştu.

Öte yandan AK Parti’den istifa eden mali müşavir Halil Tire'nin, BBP Baklan Belediye başkan adayı olduğu açıklandı. CİHAN

Yorumlar