BBP, TBMM’ye ÖYM’lerin kaldırılmaması için TBMM’ye resmen başvurdu

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı’na bir dilekçe yazarak özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasının, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava dosyasının kapatılması olarak algılandığını belirterek, bu düzenlemenin dur.

Google Haberlere Abone ol
BBP, TBMM’ye ÖYM’lerin kaldırılmaması için TBMM’ye resmen başvurdu

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı’na bir dilekçe yazarak özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasının, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava dosyasının kapatılması olarak algılandığını belirterek, bu düzenlemenin durdurulmasını talep etti. Dilekçesinde Efe, 25 Mart 2009 tarihinde Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili olarak TMK 10 ile özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın önemli bir aşamaya geldiğini, ÖYM’ler kaldırılırsa şu ana kadar elde edilmiş delillerin birçoğunun hükümsüz kalacağını öne sürdü.

Genel Başkan Yardımcısı Efe, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Şu an şüpheli olarak soruşturulan sanıkların çoğunluğu, kamu görevlisi olması hasebiyle şüpheli olarak bile nitelendirilemeyecektir. Bu kişiler hakkında soruşturma yapılabilmesi için yetkili makamların soruşturmaya izin vermesiyle ilgili idari bir süreç başlatılması yasal bir zorunluluk haline gelecektir. Bu durumda zaten açılması geciken davanın soruşturmasının yürütülmesi tamamen çıkmaza girecektir, çünkü şu an 100’e yakın şüpheli hakkında devam eden soruşturmada, söz konusu kişilerin tamamına yakını kamu görevlisidir. İçerisinde bakan, vali, genel müdür, müsteşar, askeri yetkili, mülki idareci ve kamu personelinin bulunduğu tüm bu şüphelilerle ilgili yeniden soruşturmaya izin verilmesiyle ilgili süreç ve akabinde idari yargı ve Danıştay süreci, davanın akıbetini bir kısım mülki yetkililerin inisiyatifine bırakma sonucunu doğuracaktır.”

'ÖYM’LERİ KAPATANLAR, YAZICIOĞLU'NUN ŞEHADET SÜRECİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEK İSTEYENLERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE'

ÖYM’lerin kaldırılmasına ilişkin kanun teklifini Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasının kapatılması, sabotaj delillerinin karartılması olarak algılandığını söyleyen Mehmet Efe, “Zira bu yasal düzenlemenin en önemli sonucu, Muhsin Yazıcıoğlu davasının yasal bir çıkmaza sürüklenmesi olacaktır. Böyle bir sonucu, vicdan sahibi hiç kimse içine sindiremez. Zaten uzayan soruşturma süreci ve delillerin ulaşılmasına yönelik engellemeler, milletimizi yeterince tedirgin etmektedir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı boyunca milleti ve değerleri için verdiği mücadele karşısında onun hukukunu korumayı vicdani bir yükümlülük addeden biri olarak, bu şikâyeti yapmayı tarihe karşı bir sorumluluk olarak görüyorum.” dedi. Bu düzenlemeyi yapanların, Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadet sürecinin üzerini örtmek isteyenlerle işbirliği içinde olduklarını kabul edeceklerini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: “Aziz milletimizin derin irfanında ve tarih önünde bu süreçten mesul olacaklarını tüm kamuoyuyla paylaşacağımı sizlere şimdiden bildiriyor, bu vahim yasal düzenlemenin önlenmesini ya da mevcut yürüyen soruşturmaların düzenleme dışı bırakılmasını, bu hususta gerekenlerin ivedilikle yapılarak şahsımın ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ederim.” CİHAN

Yorumlar