BBP sordu: Paralel devlet var ise bunun başbakanı kim

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Mirza Ünsal, hükümet tarafından yapılan fişlemelere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP sordu: Paralel devlet var ise bunun başbakanı kim

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Mirza Ünsal, hükümet tarafından yapılan fişlemelere tepki gösterdi. Ünsal, “Fişlemişsiniz ki polislerimiz için ‘ocu’ ‘bucu’ diyebiliyorsunuz. Bu ülkeyi kim yönetiyor Allah aşkına, yöneticilerimiz kim, biz bilmiyoruz ki, biri bize izah etsin. Merak ediyoruz. Paralel devlet var ise bunun başbakanı kim?” diye sordu.

    BBP Bursa İl Başkanı Ömer Mirza Ünsal, Fomara Meydanı’nda düzenlenen toplantıda fişlemeleri eleştirdi. Biri çocuk, 2 polis şapkası takmış partilinin de katıldığı toplantıda konuşan Ünsal, “Sayın Başbakan yakın geçmişte Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlara karşı çıkanları Emniyeti ve yargıyı engellemeye çalıştıklarından bahisle Anayasa ve yasalarımıza karşı açıkça suç işlediklerini ifade eden çok sert beyanatlarda bulunmuş. Ancak bugün gelinen noktada kendisiyle ve kendi söylemleriyle çelişir duruma düşmüştür.” dedi.

    "VALİ, HATAY'DA DURDURULAN TIR'I ARATMAYARAK ŞÜPHELERİ DAHA DA ARTTIRDI"

    Hatay’da durdurulan TIR’ı ilgili valinin aratmayarak şüpheleri arttırdığına dikkat çeken Ünsal, şöyle konuştu: “Polis ve jandarma valinin talimatını yerine getirmeyip aramakta ısrar ederse açığa alınmakta. Savcının talimatına uymazsa da haklarında soruşturma açılmaktadır. Emniyet mensuplarımız ve kolluk kuvvetlerimiz devletin kurumları arasında sıkışıp kalmıştır. Emir ve talimatları kimden alacağı belli değildir. Gelinen noktada hukuk açıkça askıya alınmıştır. Üstüne basa basa ısrarla vurgulamak istediğimiz husus emniyet mensuplarının dahi emniyetinin kalmadığıdır.”

    Kamuoyuna yansıyanların buz dağının görünen kısmı olduğunu anlatan BBP’li Ünsal, şunları söyledi: “Devletin en mahrem tepelerinde bulananların içine düştüğü rezillik maalesef ki, ‘Sen benim bakanıma bu operasyonu nasıl yaparsın’a dönüşmüştür.”

    "PARALEL DEVLETİN BAŞBAKANI KİM"

    Bu süreçte yüzlerce insanın fişlendiğine dikkat çeken Ömer Ünsal, şunları kaydetti: “Fişlemişsiniz ki yüzlerce polisi suçlu suçsuz demeden, çoluk çocuğun okuluna, aile düzenine bakmadan her gün sağa sola savuruyorsunuz. Niye bu öfke? Niye bu hiddet? İnsan düşmanına yapmaz. Fişlemişsiniz ki, polislerimiz için ‘ocu’ ‘bucu’ diyebiliyorsunuz. Bu ülkeyi kim yönetiyor Allah aşkına, yöneticilerimiz kim, biz bilmiyoruz ki, biri bize izah etsin. Merak ediyoruz. Paralel devlet var ise, bunun başbakanı kim? At izi it izine karışmış durumda Bu ülkeyi 11 yıldır siz yönetmiyor musunuz? Niye o koltukta duruyorsunuz.”

    “Dünün kahramanlarının bu günün çetesi nasıl oluyor?” diye soran Ünsal, “Herkes polisi, birilerinin polisi olmaya zorlanmaktadır. İktidar, Ak polis gücü kurmak istiyor. Türk Polisini pasifize etmek istiyor. Size Ak polisler gelsin, bize Türk polisi ve yargısı gelsin. Biz onu istiyoruz.” dedi.

    Paralel devlet olmayacağına dikkat çeken BBP Bursa İl Başkanı Ömer Mirza Ünsal, esas darbeyi gücü elinde bulunduranların Türk milleti, Türk polisi ve Türk savcısına yaptıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar