BBP seçim aracına taşlı saldırıda başkan adayı yaralandı

Antalya’da Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) ait seçim aracı, terör örgütü PKK sempatizanlarının taşlı saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
BBP seçim aracına taşlı saldırıda başkan adayı yaralandı

Antalya’da Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) ait seçim aracı, terör örgütü PKK sempatizanlarının taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda seçim aracı zarar görürken, Kumluca Belediye başkan adayı İbrahim Tamtürk hafif yaralandı.

Mahalli seçimlerin yapılacağı 30 Mart’a sayılı günler kala seçim meydanlarında istenmeyen olaylar yaşanmaya başladı. Son olarak Antalya’da yaşanan olayda, Kepez ilçesi Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde BBP Muratpaşa Belediye başkan adayı Veysel Demir’in seçim aracı PKK sempatizanlarının saldırısına uğradı. Araçta maddi hasar meydana geldi. Araçta bulunan Kumluca Belediye başkan adayı İbrahim Tamtürk çam parçalarından dolayı hafif yaralandı.

Olayın ardından BBP İl Başkanı Bekir Bağcı, Büyükşehir Belediye başkan adayı Hulusi Kızılkaya ve Muratpaşa Belediye başkan adayı Veysel Demir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bekir Bağcı, saldırının 23 Mart'ta saat 18.00 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Yaşanan olayı şiddetle kınadığını belirten Demir, kimsenin Alperenler ve BBP’nin sabrını denemeye kalkmaması uyarısından bulundu. Sabırlı ve metanetli duruşlarını sürdüreceklerini belirten Demir, "Biz bölücü unsurları taşıyan bir siyasi parti değiliz. Kimse BBP’yi gerilim süreci içerisine çekmeye çalışmasın. O saldırıyı gerçekleştiren o parti ve terör örgütü militanlarını buradan uyarıyoruz. BBP’yi hiç kimse küçümsemesin. BBP cevaba kalktığı zaman, kimse bunun karşısında duramaz.” dedi.

Büyükşehir Belediye başkan adayı Hulusi Kızılkaya da teröristbaşı Abdullah Öcalan’la hükümetin pazarlık içinde olduğunu, bunun sonunda da Öcalan’ın serbest kalacağını ve siyaset yapacağının konuşulmaya başladığını söyledi. Çözüm sürecinin ‘ihanet sürecine’ dönüştüğünü anlatan Kızılkaya, ülkenin bir kısmının çiftliği haline geldiğini kaydetti. Kızılkaya, artık teröristlerin bütün şehirlerde olduğunu söyledi. Antalya’da 23 Mart’ta Muratpaşa Belediye başkan adayı Veysel Demir’in aracının bir grup terörist tarafından taşlandığını belirten Kızılkaya, “Ne acıdır ki bu olayların yapılmasına sebep olan ülkedeki güvenlik zafiyetidir. Ülkemizin bu hale gelmesine sebep olan da hükümettir. Şehirlerde cirit atan teröristler bunu fırsat bilerek ‘köpeksiz köyde değneksiz gezmeye başlamışlardır’. BBP ve Alperenler bu sürecin içinde olmayacaktır. Son zamanlarda Muhsin Yazıcıoğlu’nun adı da kullanılarak Alperenler sokağa çekilmeye çalışılıyor. Yunusça sabrımızı Yavuz’a çevirmesinler.” ifadelerini kullandı. Kızılkaya, saldırının terör örgütü sempatizanları tarafından yapıldığını tespit ettiklerini ve şikayetçi olduklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar