BBP: ÖYM’lerin kapatılması Ergenekon, Balyoz ve 28 Şubat davalarına örtülü aftır

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, hükümetin özel yetkili mahkemeleri (ÖYM) kapatmasının Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat ve 12 Eylül cuntacılarına örtülü bir af ve davaların tamamen kapatılması demek olacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
BBP: ÖYM’lerin kapatılması Ergenekon, Balyoz ve 28 Şubat davalarına örtülü aftır

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, hükümetin özel yetkili mahkemeleri (ÖYM) kapatmasının Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat ve 12 Eylül cuntacılarına örtülü bir af ve davaların tamamen kapatılması demek olacağını iddia etti. BBP, Denizli’de belediye başkan adaylarının bir kısmını parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Efe, ülkeyi idare edenlerin hep kendilerini destekleyenlerden, kendileriyle beraber olanlardan milli iradeyle söz ederken oy vermeyenleri, kendini desteklemeyenleri güya milli iradeyi temsil etmiyor gibi gösterdiğini öne sürdü: “Böyle bir anlayış olamaz. Kasımpaşalı ağzıyla millete racon kesmenin hiçbir anlamı yok. Size katılan milletvekilleri, belediye başkan adayları veya herhangi bir siyasi partiden size katıldığında her şey mübah, şayet sizden ayrılırsa tu kaka. Sizinle yol arkadaşlığı edenler iyiler, sizin dışınızda olanlar kötüler. Size oy verenler insan, vermeyen değil. Böyle bir siyasi üslup ve düşünceyle siyaset yapmayı anlamak mümkün değil.”

‘DARBE VARSA BELGENLE KONUŞ, SEN HİÇ ALLAH’TAN KOKMAZ MISIN?’

Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Sayın Başbakan, sen hiç Allah’tan kokmaz mısın? Sen bu memlekette insanları kardeşi kardeşe düşürmeye, son günlerde ülkemizde yaşanan doğusunda batısında insanları karşı karşıya getirmeye utanmaz mısın? Ülke böyle mi idare edilir? Millet sana üçüncü dönem iktidar veriyor, sen hâlâ oyunda oynaştasın. Milleti karşı karşıya getirmeye, sokağı karıştırmaya çok heveslisin.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Aralık 2013 tarihindeki üç yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu darbe girişimi olarak nitelendirmesine de tepki göstererek, “17 Aralık güya darbedir. Koy kardeşim belgeni, biz de gereğini yapalım. Eğer bu ülkede yolsuzluk, yokluk, hırsızlık varsa sen de bununla mücadele edip iktidar olacaksın. Ondan sonra da yapabilecek hiçbir şey olmayacak. Bu ülkede Başbakan konuşmasa gerginlik olmayacak. Grup toplantılarına bakıyorsunuz salı günleri, habire millete racon kesmekten öteye geçilemiyor. Günübirlik alınan kararlarla ülke idare edilmeye çalışılıyor.” şeklinde konuştu.

‘ÖYM’LERİ KALDIRMAK, KCK'LILARA YENİDEN YARGILANMA YOLU AÇIP AFFETMEK DEMEKTİR’

ÖYM’leri bu hükümetin kurduğu hatırlatan Mehmet Efe, sözlerine şöyle devam etti: “Ne değişti de şu anda kaldırmaya çalışıyorsunuz? ÖYM'lerde konular neydi? Bölücü olmayan, çete kurmayan, örgüt üyesi olmayan, devlete başkaldırıp silah çekmeyen, herhangi bir yolsuzluk, hırsızlık içinde olmayan ÖYM'lerden neden korkmasın? ÖYM’leri kaldırmak demek, başta teröristbaşı bebek katili Apo olmak üzere tüm PKK ve KCK'lılara yeniden yargılanma yolu açıp affetmek demektir. Bunun adı, örtülü aftır. Ülkeyi yönetenler olarak utanmadan sıkılmadan, ikide bir çıkıp, 'Genel af yok' diyorsunuz. Milleti kandırıyorsunuz. ÖYM'leri kaldırmak demek, milletin iradesini tanımayıp milletin seçtiklerini silah yoluyla, darbe yoluyla değiştirme girişiminde bulunan Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat, 12 Eylül cuntacılarına örtülü bir af ve davaların tamamen kapatılması demektir. ÖYM'leri kaldırmak demek bütün yolsuzlukları, hırsızlıkları, uyuşturucu ve her türlü fenalığı, örgütlü işlenen suçların üzerini örtmek demektir.”

ÖYM’lerin kaldırılmasının, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasının da kapatılması anlamına geleceğini savunan BBP Genel Başkan Yardımcısı, “Hem diyorsun, ‘Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu benim kardeşim.’, kardeşlik hukuku böyle mi olur? Davanın açılması beşinci yıl oldu, daha ülkede bununla ilgili söyleyecek bir lafınız yok. Ben buradan tekrar sesleniyorum, bu ülkede krizin sebebi sensin. 17 Aralık'ta şunu demiş olsaydın, kendiliğinden kapanacaktı ama bunu diyemedin. Demen gereken şuydu: ‘Ey milletim, ben bakanlarıma güveniyorum. Bunlar iyi insanlardır. Yanlış yapacaklarına inanmıyorum ama buna rağmen ola ki hata yapabilirler. Ben bunları adalete teslim ediyorum.’ Bunlara haksızlık hukuksuzluk yapmama noktasında, milletin kafasını karıştırmama noktasında görevden el çektirip o gün görevini yapmış olsaydın, bu ülkede dolar kuru 1,90’dan 2,40’a dayanmazdı. Bunun faturası A, B diyemezsin. Ülkeyi yönetme yetkisi veren millete hesabını vermek zorundasın. Topu taca, millete çalım atma.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından adaylar tanıtıldı. BBP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı harita mühendisi Namık Selçuk olurken Merkezefendi adayı Hüseyin Sarı, Baklan adayı Ömer Aktay, Bozkurt adayı Hasan Çoban, Bekilli adayı Hasan Urcu, Honaz adayı Ali Tülübaş ve Tavas adayı Süleyman Arcan olarak açıklandı. CİHAN

Yorumlar