BBP: Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında endişe taşıyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili çıkan takipsizlik kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, “Helikopterden sökülen cihazla ilgili 4 -5 iddia vardı. Bunlardan biri delil karartma,...

Google Haberlere Abone ol
BBP: Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında endişe taşıyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili çıkan takipsizlik kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, “Helikopterden sökülen cihazla ilgili 4 -5 iddia vardı. Bunlardan biri delil karartma, bir tanesi örgüt üyesi olma, hırsızlık suçunu işlemiş olma. Bunlardan delil karartma ve örgüt üyesi olmayla ilgili suçlamalarla ilgili takipsizlik kararı verdiği, ama hırsızlık suçuyla ilgili dava açığı yönünde. Hadiseyi bize göre biraz basitleştiriyor. Genel olarak bizdeki kanaat böyle bir karar verilince dosyanın diğer konularla ilgili de bu ve buna benzer kararlarla karşı karşıya kalacağımız gibi bir endişe taşıyoruz.” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı makamında kabul etti. Destici, gazetecilerin sorularını cevapladı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun dosyasında çıkan takipsizlik kararına ilişkin soru sorulması üzerine Destici, dosyanın tümüyle ilgili bir karar olmadığını ifade ederek, “Bu karar, sadece helikopterin üzerindeki bazı cihazlar sökülmüştü. CPS aletleri alınmıştı. Bunları alanlar tespit edildi. O askeri helikopterin askeri personeli tarafından söküldüğü daha sonra ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı’nın bunu ‘keçiler sökmedi ya’ söyleminden sonra sorgulama derinleşti.” bilgisini verdi.

Tutuklu kişilerin yaklaşık 9 ay tutuklu kaldığına dikkat çeken Destici, “Tutuklulukları sürecinde de kesin bir açıklamada bulunmadılar. Birisi dedi ki merakımdan aldım, birisi dedi ki hatırlamıyorum gibi bizleri ve kamuoyunu tatmin etmeyecek ifadelerle 9 ay tutuklu kaldılar. 3. yargı paketiyle birlikte Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasıyla serbest bırakıldılar.” açıklamasında bulundu.

Destici, 4. yargı paketiyle ÖYM’ler tamamen kaldırılınca bütün dosyalarla beraber gibi Muhsin Yazıcıoğlu’nun dosyasının da normal mahkemeye gönderildiğini hatırlattı. Destici şunları ekledi: “Şu an bu dosyaya bakan savcı da bunlarla ilgili helikopterden sökülen cihazla ilgili 4 -5 bir iddia vardı. Bunlardan biri delil karartma, bir tanesi örgüt üyesi olma, hırsızlık suçunu işlemiş olma gibi 4 -5 iddia vardı. Bunlardan delil karartma ve örgüt üyesi olmayla ilgili suçlamalarla ilgili takipsizlik kararı verdiği, ama hırsızlık suçuyla ilgili dava açtığı yönünde. Hadiseyi bize göre biraz basitleştiriyor. Genel olarak bizdeki kanaat böyle bir karar verilince dosyanın diğer konularla ilgili bu ve buna benzer gibi kararlarla karşı karşıya kalacağımız gibi bir endişe taşıyoruz.”

'KONGRE 8 HAZİRAN'DA HERKESE AÇIK OLARAK YAPILACAK'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, önümüzde 2015 seçimleri olduğunu hatırlatarak, "2015 seçimlerini biz hayati olarak görüyoruz. Bizim şimdiden hazırlanmamız gibi bir mecburiyetimiz olduğunu kanaatini arkadaşlarla istişare ettik. İnşallah Haziran’ın 8’inde sadece delegemizin katılımı ile bir kurultay gerçekleştireceğiz. Ama bu kurultayda oluşacak yönetim partimizi ekime hazırlayacak ve ekimde çok daha büyük bir kurultay gerçekleştireceğiz. Herkese açık olan Ankara’nın en büyük salonunda hem parti programı tekrardan yazılacak hem milletimize bazı çok net cevaplar vereceğiz. Her şeyi ile orada biz aslında orada genel seçim standardını da vermiş olacağız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar