BBP Muğla İl Başkanı Akın, Başbakan Erdoğan'ı kınadı

BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerine yönelik ve diğer aday Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında hakarete varan yakıştırmalarını esefle kınadı. Yaptığı yazılı açıklamada, ülkeyi yöneten AK Parti'nin...

Google Haberlere Abone ol
BBP Muğla İl Başkanı Akın, Başbakan Erdoğan'ı kınadı

BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerine yönelik ve diğer aday Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında hakarete varan yakıştırmalarını esefle kınadı. Yaptığı yazılı açıklamada, ülkeyi yöneten AK Parti'nin 12 yıldır milletin her bir ferdini yarattığı tsunamiyle sağa sola savurduğunu ileri sürerek, "AKP artık adeta bu ülkede tek dişi kalmış canavara dönmüş, haklı haksız kendilerine biat etmeyen herkese, her kesime saldırmaya, itibarsızlaştırma adına her türlü yolu meşru görür hale gelmişlerdir." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a tavsiyelerde bulunan İl Başkanı Akın, "Mağrurlanma padişahım, senden büyük Allah var. Unutmayın, ölüm var. Bir an önce aynaya bakıp şapkayı önünüze koyun, salavat getirip bu kin, öfke, hırs siyasetinden vazgeçin. Bu ülkenin en tepesine aday olan biri olarak 75 milyonu kucaklayıcı, birleştirici, bütünleştirici bir duruş ve üslupla bir devlet adamına yakışır şekilde siyasetinizi yapın. Bu tavır ve hareketleriniz bugün size oy kazandırabilir, birilerinin hoşuna gidebilir ancak bu tavrınıza, bu davranışınıza ne Yüce Rabbim ne de kulları razı gelmez. Dün takdirle ödüllendirilen polisleri, bugün 'pardon' diyerek hukuka, adalete aykırı bir şekilde gözaltına alıp sorgulatıyor, tutuklatıyorsunuz. Elbette ki bu ülkede kanunlara aykırı hareket eden, ihanet eden, suç işleyen babam da olsa affı olmamalı ve cezası varsa çekmeli ancak bunun yolu ve yöntemi böyle olmamalı. Kendi lehinize hareket eden herkesi düne kadar 'benim hâkimim, benim savcım, benim polisim' diye kucaklayacaksınız, bugün de, 'Tanımamışız, bunlar casus, bunlar hain' diyeceksiniz. Buna kargalar bile güler. Tarih sizi affetmez." ifadelerini kulandı.

Harun Akın, cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na yönelik benzetmelere de tepki göstererek, "Düne kadar destekleyeceksin, bugün, 'Yanlış tanımışız, pardon' deyip bir dünya hakaret edip hattâ bir adım daha öteye gidip, 'Türk değil' diyeceksin. Ayıptır, günahtır. Adama, 'Allah'tan korkmuyorsan kuldanda mı utanmıyorsun?' derler. Pekiyi Sayın Başbakan, madem bu ülkenin evladı değil, neden bugüne kadar destek verip kendisini İslam İşbirliği Genel Sekreterliği'ne kadar yükselttiniz? O dönemlerde her şey güzeldi, bütün kurmaylarınız kendisine methiyeler diziyordu. Bu ülkede demokrasi var diyorsanız herkese saygınız olacak, siyasetinizi de, üslubunuzu da buna göre takınacaksınız ya da, 'Bu ülkede demokrasi, hukuk, adalet yok, ben varım' deyip açık açık 75 milyona meydan okuyacaksınız. Demokrasi var deyip, özgürlük var deyip kimseyi tanımamak, tersi hareket etmek riyakârlık, ikiyüzlülük olur." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, Yahudilerden aldığı ödülü onlar istemeden, "Alın başınıza çalın" deme cesareti gösteremediğini söyleyen BBP İl Başkanı Akın, şunları kaydetti: "O ödülü almak, bir Türk başbakanına hiç yakışmamıştı zaten ama onlar istemeden, 'Alın başınıza çalın' deme cesaretini gösteremediniz. Size yakışan, onlar istemeden kendinizin başlarına çalması değil miydi? Yoksa birilerine, 'B, C planlarımız var' deyip milleti uyuttuğunuz gibi onlara da 'one minute'ten sonra 'two minutemiz, three minutemiz mi var' diyeceksiniz." CİHAN

Yorumlar