BBP MKYK Üyesi Efe: PKK ile barış, cemaatle savaş ilan edildi

BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, AK Parti hükümetinin silahlı PKK ile barış, silahsız cemaatle savaş ilan ettiğini öne sürdü. Hükümetin, “Kandil’deki inlere girmek kolay değil, en iyisi dershanelere girelim.” dediğini iddia ederek, “40 binden...

Google Haberlere Abone ol
BBP MKYK Üyesi Efe: PKK ile barış, cemaatle savaş ilan edildi

BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, AK Parti hükümetinin silahlı PKK ile barış, silahsız cemaatle savaş ilan ettiğini öne sürdü. Hükümetin, “Kandil’deki inlere girmek kolay değil, en iyisi dershanelere girelim.” dediğini iddia ederek, “40 binden fazla bebek, asker, polis kişileri şehit eden PKK’ya karşı adeta bir sivil toplum örgütüyle görüşüyormuş gibi pazarlık yapılırken yüz binlerce kişi okutan, okumasına imkân sağlayan cemaatleri düşman ilan etmesi ibret vericidir.” şeklinde konuştu.

'HIRSIZLIĞI ORTAYA ÇIKARAN CEMAATE KİNİ BİR TÜRLÜ GEÇMİYOR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cemaatten sandığı bazı savcı ve hâkimlere karşı, hırsızlığı ortaya çıkardığı için bir türlü kininin geçmediğini söyleyen Efe, “İlgili ilgisiz her toplantıda, cemaatin adını bile değiştirerek 'paralel' ismini koymuş, vurdukça vuruyor. Biliyor ki karşısındaki PKK gibi kendisine silah doğrultmayacak, asker, polis şehit etmeyecek. Eli silah tutanlara değil de dua edenlere yapılan saldırılar, elbette milletin vicdanını kanatıyor.” dedi.

‘PKK'NIN KANDİLİNE GİREMEYEN AKP’NİN GÜCÜ, DERSHANELERİN TABELASINI İNDİRMEYE YETİYOR’

BBP MKYK Üyesi Efe, AK Parti'nin gücünün şehirlerarası yolu talimat verip açtıramaya yetmediğini, ancak dershanelerin tabelasını indirmeye yettiğini öne sürerek, “Başbakan, halkın kendine verdiği yetkiyi kötüye kullanıyor. Başbakan'ın gücünü göstermesi gereken yer, cemaat değildir. Eğer devletin bir gücünü göstereceksen, PKK seni Kandil’de bekliyor. IŞİD, vatandaşını rehine almış Kerkük’te bekliyor. Sen ise okulda iyi öğretmediğin, eğitim işini beceremediğin için vatandaşlarımızın, 'Çocuğum bir soru daha fazla cevaplasın' diye gönderdiği dershaneye saldırıyorsun. Sen tarihe, askerini şehit eden teröristlerin üzerine gitmeyip dershane kapatan bir başbakan olarak geçiyorsun. Sen tarihe, bir zamanlar eleştirdiğin tek parti dönemi gibi Risale'lere bandrol vermeyerek, tümünü yasaklayarak geçiyorsun. Sen tarihe, savaşta bile indirtilmeyen bayrağımızın kışla içinde indirildiği dönemin başbakanı olarak geçiyorsun. Sen tarihe, ‘Darbecilerle mücadele ediyoruz.’ deyip şimdi, ‘Masumları hapse attılar.’ diyerek geçiyorsun. Sen tarihe yolsuzluk fezlekeleri, oğluna ‘Paraları sıfırla’ diyerek geçiyorsun. Madem o kadar temizsin, neden hâkim ve savcıları değiştirdin? Kendini temize çıkarmak için masum insanlara iftira attırmaya hiç utanmıyor musun.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, “Kardeşim” dediği merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hukukunu bile hiçe saydığını öne süren Mehmet Efe, “Beş yıl geçmesine rağmen bir arpa boy yol alamadık. İşin ucu sana ve ailene dokunduğunda neleri yaptığını da gördük. BBP olarak kimseyi peşinen suçlu ilan etmedik, gördük ki yanılmışız. Sen zaman gelecek, Yüce Dîvan’da bunların hesabını vereceksin. Dua et hesabın ahirete kalmasın, orada Hakk'ın dîvanı var.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar