BBP, Karaman’ın dinlenmesi için savcılığa başvurdu

Büyük Birlik Partisi (BBP), Hayrettin Karaman’ın Yenişafak Gazetesi’nde yayınladığı bir yazısında Muhsin Yazıcıoğlu’nu örnek göstererek ‘Kamuya ait zararı önlemek için bir şahıs, bölge veya gruba ait zarar göze alınır, sineye çekilir.

Google Haberlere Abone ol
BBP, Karaman’ın dinlenmesi için savcılığa başvurdu

Büyük Birlik Partisi (BBP), Hayrettin Karaman’ın Yenişafak Gazetesi’nde yayınladığı bir yazısında Muhsin Yazıcıoğlu’nu örnek göstererek ‘Kamuya ait zararı önlemek için bir şahıs, bölge veya gruba ait zarar göze alınır, sineye çekilir.’ ifadeleri ile ilgili dinlenmesi için savcılığa başvurdu.

Parti avukatlarından Selami Ekici, Malatya’ya giderek Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına bir dilekçe verdi. Söz konusu dilekçede Karaman’ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili ‘Tanık’ sıfatıyla dinlenmesi talep edildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Karaman ile görüştüğünü ve kendine ait olan bu düşüncenin ne anlama geldiğini daha net açıklaması gerektiğini söyledi. Destici, “Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları bu konuyla ilgili kendisinin ifadesine başvuracaklardır. Ne dediğini ve neyi kastettiğini bence onlara da açıklayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yenişafak Gazetesi yazarı Hayrettin Karaman’ın, 19 Aralık tarihinde köşesinde yazdığı yazıda, Mecelle’nin 26. Maddesini örnek vererek şu ifadelere yer verdi. “'Zarar-ı âmmı def'içün zarar-ı hâss ihtiyor olunur'. Gençler de anlasın diye günün diline çevirelim: Kamuya (ve bu arada ümmete) ait zararı önlemek için bir şahıs, bölge veya gruba ait zarar göze alınır, sineye çekilir. Siyasette olan selim akıl ve kalb sahiplerine de bu kuralı hatırlatıyor ve örnek olarak merhum şehid Muhsin Yazıcıoğlu'nu dua ile anıyorum.” Bu yazının üzerinde Büyük Birlik Partisi harekete geçti. Parti avukatı Selami Ekici, Malatya’ya giderek Karaman hakkında özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Karaman’ın yazısından iki ifade çıktığını söyledi. Destici, “Birincisi, Muhsin Yazıcıoğlu her dönemde şahsi ve parti menfaatinin önüne ülke, millet menfaatini koymuştur sonucu algılandı. İkinci olarak da devletin ve milletin bekası için şehit edildi. Ya da Muhsin Yazıcıoğlu şehit edildi ve devletin ve milletin bekası için üzeri örtüldü. Ya da açıklanmıyor, aydınlatılmıyor.” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Destici, konuyla ilgili Hayrettin Karaman’la görüştüğünü ve yazıda anlatılmak istenenin Muhsin Yazıcıoğlu gibi bugün de insanların fedakarlık yapmaları gerektiğini ifade ettiğini kaydetti. Hayrettin Karaman’ın kendisine, “Yazıcıoğlu, ülkenin hep zor dönemlerinde kendi menfaatinden ve parti menfaatinden vazgeçmeyi bildi. Refah-Yol döneminde ‘Müslümanların iktidarını engellettirmem’ dedi. 28 Şubat sürecinde tankların namlusu kendine çevrilmişti. ‘Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam’ dedi. Hayatının her döneminde bu tür fedakârlıklar yaptı. Ben şu anda mücadele içinde olan arkadaşlara yani cemaati kastederek Muhsin Yazıcıoğlu’nu örnek gösteriyorum. Onun yaptığı fedakarlığı kendilerinin de yapması gerektiğini düşünüyorum. Siz yoksuluğu, yolsuzluğu her şeyi konuşabilirsiniz ama Türkiye elden giderse bunların hiçbirini konuşamazsınız. Bu kendi tezi. O öyle düşünüyordur. Ancak bu farklı anlaşıldı.” dediğini söyledi.

Söz konusu yazı hakkında Karaman’ın savcılara ifade vermesi için girişimde bulunduklarını söyleyen Destici, “Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları bu konuyla ilgili kendisinin ifadesine başvuracaklar. Ne dediğini ve neyi kastettiğini bence onlara da açıklayacaktır.” diye konuştu.

BBP ve Genel Başkan Mustafa Destici’nin avukatı Selami Ekici de Malatya’ya giderek konuyla ilgili savcılığa dilekçe verdi. Ekici, “Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na böyle bir talebimiz oldu. Ben de şu an Malatya’dayım. Hayrettin Karaman’ın neyi kastedip ne söylemek istediğine yönelik savcılığın ifadesine başvuracaklar.” dedi.

Savcılığa verilen dilekçede, ‘Yenişafak Gazetesi’nde yer alan Hayrettin Karaman’ın yazısında Muhsin Yazıcıoğlu’nun devletin ali menfaatleri için öldürülmüş olabileceği, manasına gelen tarzda bir yazı kaleme aldığı görülmüştür. İlgili yazı ektedir. Bu noktada Yazıcıoğlu olayı ile ilgili bir bilgisinin olup olmadığını ve bu yazı ile neyi kastettiğini söylemesi için tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum.’ ifadelerine yer verildi.



CİHAN

Yorumlar