BBP İzmir İl Başkanı Bereket: Başbakan'ın nefret söylemi toplumu geriyor

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların son günlerdeki nefret söylemlerinin, toplumu gerdiğini ve derin üzüntüye yol açtığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP İzmir İl Başkanı Bereket: Başbakan'ın nefret söylemi toplumu geriyor

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların son günlerdeki nefret söylemlerinin, toplumu gerdiğini ve derin üzüntüye yol açtığını söyledi. Bereket, Erdoğan’ın Diyanet Vakfı törenindeki, "içi boş âlim müsveddesi" ifadesine de tepki göstererek, “Bir İslam âlimine toplum önünde hakaret edersen, cevabını sandıkta alırsın.” dedi.

İl Başkanı Bereket, son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın nefret söylemleriyle toplumu ayrıştırdığını ve kendisinden olmayan herkesi düşman olarak gördüğünü iddia ederek, “Son zamanlardaki süreç, toplumu aşırı şekilde gerer hale geldi. Her gün duyduğumuz şeyler, bizi derin anlamda üzüyor. Gerek Başbakan gerek bakanların söylediği sözler, toplumu ciddi anlamda gerdi.” şeklinde konuştu. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Erzurum’daki konuşmasında Fethullah Gülen Hocaefendi’yi kastederek, "Kimsin, sen kimsin?" sözünü de değerlendiren Bereket, “Her şeyi bırakıp ömrünü milletin bekasına adamış Hocaefendi gibi birine, İçişleri Bakanı sıfatını taşıyan birisinin, ‘Sen kimsin?’ demesi üzüntü verici. Ben de sana sesleniyorum, sen kimsin? Seni oraya kim getirdi? Derin devlet mi? Daha düne kadar seni kimse bilmiyordu, bugün İçişleri Bakanı'sın. Ayrıca Başbakan ve Başbakan yardımcılarının sözleri de aynı şekilde incitici. Bülent Arınç üç gün önce farklı, şimdi farklı konuşuyor. Toplumunda liderlik yapan kişilerin, ağzından çıkan sözlerine çok dikkat etmesi lazım. Farklı beyanatlarla ülkeyi farklı bir sürece sokabilirler.” dedi.

AK Parti içinde de bu sözleri tasvip etmeyenler olduğunu vurgulayan Ahmet Bereket, “İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya tepki için Erzurum’da istifa edenler oldu. Daha önce de milletvekilleri istifa etmişti. Dik duruşlu insanlar, liderin iki dudağına bakmaz, çıkar tepkisini gösterir.” diye konuştu. Erdoğan’ın, söz konusu ifadesine değinerek, “Oraya gelenlerin çoğu din âlimidir. Salonun yarısında alkış koptu. Diyanet İşleri Başkanı sessizce oturdu. Bakın, süreç nereye geldi. Sen orada, ‘içi boş âlim’ diyorsun, insanlar da seni alkışlıyor. Türkiye bugün bu sürece geldi. Baskı var, insanlar korkuyor. Bir İslam âlimine toplum önünde hakaret edersen, bunun cevabını da elbette sandıkta görürsün. Başbakan, sağlıklı düşünemiyor. Ortamı yumuşatması gerekirken aksine geriyor. Başbakan, milleti sokağa dökerek seçimlerin önünü kesmeyi istiyor, çünkü AK Parti çok ciddi bir düşüş içinde, bu düşüşü de engelleyemiyorlar.” diye konuştu.

Yerel seçim çalışmalarına da değinen BBP İzmir İl Başkanı, “Yerel seçimlerde adaylarımızı belirledik. Ciddi çalışma içindeyiz. Son süreçten sonra partimize büyük bir eğilim var, çünkü vatandaşlar siyasette alternatifin olduğunu gördü. Bu da bizi sevindiriyor. Kendi adaylarımızla milletimizin oyunu istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar