BBP Genel Başkanı Destici’den ‘Fitne zamanlarında susunuz’ çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hz. Muhammed’in ’Fitne çıktığında susunuz’ sözünü hatırlatarak “Fitne zamanlarında ölçünün bu olması gerekir.

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Destici’den ‘Fitne zamanlarında susunuz’ çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hz. Muhammed’in ’Fitne çıktığında susunuz’ sözünü hatırlatarak “Fitne zamanlarında ölçünün bu olması gerekir. Destici, BBP Genel Başkanı ve Sağduyunun sesi olarak bütün partilere ve tüm kesimlere; 'Susunuz sessiz olunuz ve bu fitnenin geçmesini bekleyiniz.' çağrısında bulunduğunu söyledi.

Genel Başkan Mustafa Destici, patisinin Sivas Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara değindi. İçimizde fitne çıkarmaya ve bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar olabileceğinin altını çizen Destici, şunları söyledi: “Ama burada uyanık olmak zorundayız. Burada ölçümüz Resulullah olmalı. Ne diyor Sevgili Peygamberimiz, ’Fitne çıktığında susunuz’ diyor. Onun için ben BBP Genel Başkanı ve Sağduyunun sesi olarak bütün siyasi partilere bütün partilerin sözcülerine ve her kesime şunu söylüyorum: Susunuz sessiz olunuz ve bu fitnenin geçmesini bekleyiniz. Bizim yapmamız gereken budur.”

“MİLLETE RAĞMEN KCK’LI VEKİLLERİ ÇIKARMAYI BAŞARDILAR”

KCK’lı vekillerin tahliye edilmesine tepki gösteren BBP Genel Başkanı Destici, “Biz hükümetin yaptığı her doğrunun yanında durduk. Bedeli ne olursa olsun yanlışların da karşısında oluruz. Elbette şefkatli, sabırlı olacağız, ama bölücülere, vatan hainlerine ve milletin arasına nifak sokmaya çalışanlara karşı da elbette şahin olacağız. Onlara karşı cesur ve kararlı olacağız. Türkiye’nin ana meseleleri unutuldu, Meclis'tekilerin yeni bir anayasa sözü vardı. Maalesef bu yerine getirilmedi. Şimdi onun yerine din, Mehmetçiğe, polise, askere kurşun sıkmış, 17 yıl bu suçlardan içerde yatmış, KCK yapılanmasıyla paralel değil, neredeyse özerk bir bölgeyi oluşturmuş, devleti kurmuş, KCK’lı ve PKK’lı sözde milletvekillerini nasıl kurtarırız da cezalarını çekmelerinin önüne geçeriz de onların Meclis'e getiririz gayreti içinde oldular. Millete rağmen bunda da başarılı oldular. Bunu değerlendirmeyi sizlerin takdirine bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

DESTİCİ’DEN HODRİ MEYDAN

Seçim çalışmalarına değinen ve rakip partilere seslenen Mustafa Destici, BBP olarak 2009 seçimlerinde Sivas başta olmak üzere 20 belediye kazandıklarını belirterek “Bunların hepsini de iktidardan devraldık. Yerel yönetim iktidar da olmazsa hizmet gelmez deniyor. Biz bu anlayışı yerle bir ettik. Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Buradan herkese sesleniyorum. İstedikleri yerde, zamanda ve kanalda konuşmaya hazırım. Bu belediyelerin tamamını iktidardan devraldık.” diyen Destici, “O dönemle bu dönemi kıyaslayalım. 3 katından az hizmet yapmışsak ben adaylarımı çekeceğim karşıdaki adayı göstereceğiz. Öyle günlük siyasetlerle bu işler geçiştirilemez. Onun için biz bu konuda iddialıyız." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Önümüzdeki yerel seçimler için belediye başkan adayı olarak Doğan Ürgüp’ü açıklıyorum.” dedi. Daha sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp projelerini anlattı.

    Toplantıya Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile çok sayıda partili katıldı. CİHAN

Yorumlar