BBP Genel Başkanı Destici: Baskı uygulayarak işin içinden çıkamazsınız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin iş dünyasından medyaya, çeşitli devlet kurumlarından özel sektöre ve hizmet hareketine varıncaya kadar uyguladığı baskı politikasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Destici: Baskı uygulayarak işin içinden çıkamazsınız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin iş dünyasından medyaya, çeşitli devlet kurumlarından özel sektöre ve hizmet hareketine varıncaya kadar uyguladığı baskı politikasını eleştirdi. Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çatışmacı ve kamplaştırıcı bir dil kullandığını dile getirerek “Baskı uygulayarak işin içinden çıkamazsınız. Hukukun önüne gidin ve aklanın.” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Konya mitinginde halka hitap etti. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte iktidarın çatışmacı ve kamplaştırıcı bir dil kullanmaya başladığına işaret eden Destici şöyle konuştu: “Birlik ve beraberlik yerine ayrıştırma, kamplaştırma ve çatıştırma dili kullanılıyor. Şeffaflık yerine bir takım şeylerin üzeri süratle örtülmeye çalışılıyor. Bununla yetinilmiyor internete bile yasak konuluyor, Twitter kapatılıyor, Youtube kapatılıyor. Halbuki biz bu süreçlerden kapatarak değil, ancak şeffaflaşarak çıkabiliriz. Antidemokratik uygulamalarla çıkamayız. İşimize gelmeyen bir takım uygulamaların, kurumların üzerine giderek, onlara baskı uygulayarak, medya kanallarına, iş çevrelerine, bir takım çevrelere baskı uygulayarak bu işin içinden çıkamayız. Hükümete sesleniyorum. Hukuk adamlarına baskı yapıp hukuk sistemimizi itibarsızlaştırarak bu işin içinden çıkamazsınız. Sizler şaibe altında kalırsınız. Milleti de yaptığınız yanlışlara ortak etmeye kalkmayın. Gidin hukuka hesabınızı verin. Yanlışınız yoksa da hukukun önünde aklanın ve öyle gelin. Milletin sizden talebi budur."

"PKK SÖZCÜLERİ ‘ÖZERKLİK REFERANDUMU’ DİYEREK OY İSTİYOR"

BBP Genel Başkanı Destici, bölücü siyasetçilerin yerel seçimlerde halktan 'Bu bir yerel seçim değil, özerkliğimizin referandumudur' sözleriyle oy istediğini dile getirdi. Destici, şöyle konuştu: “PKK’nın sözcüleri, onların eş başkanları ne diyor 'Bu bir seçim değil.' Peki ne? Referandum. Neyin referandumu? Özerkliğin referandumu. Ve bunlar o kadar şımartılmış, o kadar cesaretlendirilmiş, o kadar pervasızlaştırılmış ki o bölgelerde –ben seçim çalışmalarına gittiğimde gördüm- iş, aş, yol, su vadetmiyorlar. Ne vadediyorlar? Öz yönetim diyorlar. Yani bizi seçerseniz kendi okulumuzu, kendi güvenlik güçlerimizi kuracağız, kendi vergimizi kendimiz toplayacağız, yerel seçimlerden sonra özerkliği ilan edeceğiz diyorlar. Türkiye’yi yönetenlerden de hiç ses çıkmıyor. Neden? Çünkü bu sözler adına çözüm süreci dedikleri bu müzakere ve pazarlık sürecinden ortaya çıkıyor. Fakat biz büyük Türk milleti olarak herkese sesleniyoruz. Herkes aklını başına alsın. Pazarlık edenler, ülkeyi yönetenler. PKK’nın siyasi sözcüleri. Herkes aklını başına alsın. Bu büyük Türk milleti, vatanı ve inançları söz konusu olduğunda kanını verir, canını verir. Ama bir karış toprağını hiç kimseye vermez ve haram eder. Ama siz söyleyene değil söyletene bakacaksınız. Siz bunlarla pazarlık ederseniz çıkarlar ‘Bu bir yerel seçim değil, bu bir referandum ve biz yerel seçimlerden sonra özerkliği ilan edeceğiz’ derler.”

"MECLİS'İ 4 KİŞİ YÖNETİYOR, BİRİ DE APO"

Hükümetin hala sivil bir anayasa yapmadığı eleştirisinde bulunan Destici, milletin hala kendi milletvekilini seçemediğine vurgu yaptı. Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hala sivil bir anayasa yapılabilmiş değil. Neden hala millet kendi milletvekilini kendisi seçmiyor? Milletvekilleri neden liderlerin iki dudağı arasından seçiliyor? O halde biz niye 550 milletvekiline devlet bütçesinden para veriyoruz? O zaman 4 kişi yönetsin meclisi. Sayın Başbakan, Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli ve Apo. Zaten bu 4’ü ne derse o oluyor. O zaman 550 milletvekiline ne gerek var? O zaman sadece bu 4 kişi yönetsin. Niye diğerleri figüran mı? Milletvekillerimizi mutlaka milletin vekili yapmalıyız.” CİHAN

Yorumlar