BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: İran’daki olay Türkiye’ye saygısızlık

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakanların İran ziyaretinde yaşanan Türk bayrağı krizini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: İran’daki olay Türkiye’ye saygısızlık

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakanların İran ziyaretinde yaşanan Türk bayrağı krizini değerlendirdi. Erdoğan'ın önceki gün İran'da dini lider Ali Hamaney'le görüşmesi sırasında İran bayrağı olmasına karşılık Türk bayrağının olmamasına tepki gösteren Gürhan, “Bu Türkiye’ye yapılmış bir saygısızlıktır.” dedi.

İzmir’de partisinin Balçova ilçe binasının açılışına katılan Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, İran’da yaşanan bayrak krizini değerlendirdi. Bugüne kadar yapılanların görülmesi halinde Türk itibarının kaybolduğunu iddia eden Gürhan, “Türkiye’nin bir itibarı yok. Sadece lafla, sözle, ‘One minute’ ile bir itibar kazanılmaz. Başbakan'ın öyle bir bayraksız yerde Türkiye’yi temsil etmesi, gerçekten çok üzücü ve elem verici bir durum. Başbakan'ın yapması gereken, hani bir çıkış yapmıştı ya, ‘One minute’ diye, orada da şunu yapabilirdi; ‘Bir dakika arkadaşlar, şu Türk bayrağını koyun, ikili ilişkilerimiz Türk bayrağı altında olsun.’ derdi. Eğer koymuyorlarsa da BBP oradan çıkar arkadaşlar. Orada toplantıya devam etmez. Bunun düzeltilmesi yine Başbakan'a kalıyor. Başbakan, bu konuda da bir açıklama yapar, ‘Ben farketmedim.’ diyebilir ama bir başbakan, bir hükümet bunu fark etmeli.” diye konuştu.

'CEMAATİ HEDEF ALMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK'

Başbakan Erdoğan’ın, Hizmet Hareketi'ne yönelik "Haşhaşi, örgüt, in" gibi benzetmelerde bulunmasını da değerlendiren Ahmet Gürhan, böyle ithamların "saçma sapan" olduğunu söyledi: “Bizimle birlikte aynı secdeye baş koyan, aynı kalbî duygularla düşündüğümüz insanların örgüt olması mümkün değil. Bugüne kadar birlikte çalışıldığı zaman içinde neden örgüt denmiyordu? Demek ki kendilerine bir şeyler dokundu. Hak ve hukuk herkesi sorgulamalı, haksızlık varsa silmemeli, haksızlığın üzerine gitmeli. Camia haksızlık gördüyse haksızlığı ifade etti, yani milletin yaralarının, dertlerinin söylemlerinde bulundu. Bütün her yerde Türk bayrağını dalgalandıran, Türk ismini, İslamiyet’i anlatan ve yayan, Müslüman bir dünyada gençlik yaratma çaba ve gayretleri olan cemaatlerle bizim hiçbir sorunumuz yok. Hükümet, cemaatlere karşı tavırlarını bir an önce değiştirmeli. BBP’nin hiçbir cemaate saygısızlığı yoktur, tüm cemaatlere sevgi ve saygıyla bakarız.”

‘YENİDEN YARGILAMANIN AMACI ABDULLAH ÖCALAN’I ÇIKARMAK’

Gündemdeki yeniden yargılama tartışmalarına da değinen BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, bu tartışmaların altında yatan sebebin, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı dışarı çıkararak TBMM’ye sokmak olduğunu iddia etti: “Meşruiyetini kaybetmek üzere olan bir iktidar görünüyor. Düşünün ki sizin en yakın çalışma arkadaşlarınız yolsuzluklara adı karışmış. Çocuklarının yolsuzluklara adı karışmış. Hükümet şunu yapmadı, yolsuzluklara adı karışanları gelin bir yargılayalım, biz millet olarak onu istiyoruz. Millet bunu istiyor. Yargılayın, suçluysa cezası verilsin, suçsuzsa biz sizin peşinizden gelelim. Arkaya baktığımız zaman PKK terör örgütü ne yapıyor acaba? Sinsice güçleniyor. Doğu ve Güneydoğu’da tamamen Başbakan, devletin güçlerini ve etkinliğini yavaş yavaş çekti. Önümüzdeki en önemli tehlikelerden bir tanesi o. En önemli konulardan biri, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli üç erki var, yasama, yürütme, yargı. Bunları ne yaptılar? Bunları karıştırdılar. Yasamanın üzerinde yürütmenin bir baskısı var. Yürütme, yasamayı dinlemiyor. Bu ne oluyor? İşte Afrika'lardaki cumhuriyetler gibi bomboş bir cumhuriyet. Milletin kafasını bulandıra bulandıra şunu yaptılar: Ben şimdi çıksam, ‘Abdullah Öcalan yargılansın.’ desem, buradaki herkes yeniden yargılamaya karşı çıkar ama bunun üzerini örttüler. Bunu alttan yavaş yavaş oyuyorlar. Bunun sonucunda yeniden yargılamayı açarken yani milletin çoğunluğu diyorlar ki, ‘Paşalar haksız yatıyor.’ Böyle bir algı oluştu millette. Bu algıyı oluşturdular. Dediler ki, ‘Bu paşalar suçsuz yere yatıyorsa evet yargılansın.’ denildi. Oysa bu algının altında Abdullah Öcalan’a bir af çıkartacaklar, tehlikeli olan o, Öcalan’a siyasi af. Biliyorsunuz en son çıkardıkları terör örgütleri mensupları ceza bile alsalar siyaset yapma hakkı tanındı.” CİHAN

Yorumlar