BBP: Başbakan, oğlunun ifadesini aldırtmamak için devlet mekanizmasını felç etti

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yolsuzluk iddialarıyla suçlanan oğlu Bilal Erdoğan’ın ifadesini aldırtmamak için polis teşkilatını ve devlet mekanizmasını felç ettiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
BBP: Başbakan, oğlunun ifadesini aldırtmamak için devlet mekanizmasını felç etti

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yolsuzluk iddialarıyla suçlanan oğlu Bilal Erdoğan’ın ifadesini aldırtmamak için polis teşkilatını ve devlet mekanizmasını felç ettiğini öne sürdü. Erdoğan'ın memlekette güveni yıktığını iddia eden Efe, “Polisi polis şefine, polis şefini şube müdürüne, şube müdürünü emniyet müdürüne, emniyet müdürünü valisine, valisini bakanına güvenmez hale getirdin. Anne babayı çocuklarına, esnafı esnafa, komşuyu komşuya güvenmez hale getirdin. Artık yeter, toplumu kamplaştırmaktan, ötekileştirmekten, insanların arasına girmekten, fitne fesat sokmaktan, bu ikiyüzlü siyaseti yapmaktan vazgeç. Her seçim öncesi yaptığın gibi mağdur edebiyatından vazgeç.” dedi.

Merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun, “Bir saniye sonrasına hükmedemediğin bir hayat için fırıldak olmaya gerek yok.” dediğini hatırlatan BBP Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Son günlerde ülkemiz ve dünya gündemine oturan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için de daha önceleri yaptığın gibi topu yine taca atıyorsun. 'Bu işin arkasında da İsrail, ABD ve dış mihraklar var.' diyorsun. Sen bu ülkenin başbakanısın, senin bu ülkeyi yönetmek gibi bir görevin var. Bu iş dediğin gibiyse senin ortaya çıkarmış olman gerekir, çünkü yetkili sensin. Emrinde MİT, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları, istihbarat teşkilatlarımız var. Onları göreve davet etmek, çalıştırmak senin görevin. Burada söylüyorum, son günlerde borsada, dövizde olan dalgalanmalardan dolayı kaybımızın tek sorumlusu, hükümet ve onu yöneten Başbakan olarak sensin. Biz bu filmleri daha önceden de görmüştük. 2002 krizinde, o zamanın başbakanı rahmetli Bülent Ecevit, MGK toplantısında Cumhurbaşkanı'nın kendisine Anayasa kitapçığı attığını ileri sürerek toplantıyı terketmiş ve bu ülkede krizin fitilini kendisi ateşlemişti. Şimdi de aynısını sen yapıyorsun.” şeklinde konuştu.

'BİLAL ERDOĞAN’IN DİĞER İNSANLARDAN ÜSTÜNLÜĞÜ NEDİR?'

Halkbank’a karşı yapılan bir operasyon olmadığını, sadece o bankanın genel müdürüne karşı iddialar olduğunu savunan Mehmet Efe, “Sen de çıkıp, 'Bu hükümete yapılmış bir operasyon.' diyorsun. Bunun tek sorumlusu bence sensin. Polislerin görevden alınmaları, savcıların elinden dosyalarının alınmasının sebebi, Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın savcı tarafından ifadeye çağrılmasıdır. Başbakan, kendi oğlunu korumak için ülkenin polis teşkilatını ve devlet mekanizmasını felç etmiştir. Bir ülkede genelkurmay başkanı, işlediği iddia edilen suçlardan ifade veriyor, tutuklanıyor, cezaevine giriyor. Başbakan'ın oğlu da iddialara göre yolsuzlukla suçlanıyor ancak onun ifadesinin bile alınamaması, ülkedeki kokuşmuşluğun bir göstergesidir. Başbakan, 'Oğlumu almak istiyorlar.' diyerek bunu itiraf etmişti. Buradan soruyoruz, senin oğlunun diğer insanlardan üstünlüğü nedir? Peygamber Efendimiz (SAV), kızı suçlu olması halinde bile cezasını vereceğini söylerken senin oğlunun diğer insanlardan ne üstünlüğü vardır?” dedi.

'HIRSIZIN PARTİSİ OLMAZ'

Milletin takım tutar gibi siyasi parti tutmamasını, doğru yapan desteklenirken yanlış yapanın da ikaz edilmesini isteyen Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Hırsızın partisi olmaz. Hırsız, her yerde hırsızdır. Sizin yapmanız gereken, kediye ciğeri emanet etmemektir. Kedi, fıtratı gereği tok da olsa aç da olsa o ciğeri yiyecektir. Bizim mücadelemiz kokuşmuş, çürümüş bu sistemledir. Bu vurguncu, soyguncu düzeni değiştirmek, bu sistemden beslenenlerin yapabilecekleri bir iş değildir. Onun için bu ülkede sivil demokratik anayasa yapmıyorlar. Anayasa yapmada uzlaşamayanlar, istedikleri anda biraraya gelip millete rağmen her türlü değişikliği yapmaktan hiç çekinmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

HSYK’nin bugünkü yapısının, anayasa değişikliğiyle millet tarafından onaylandığını söyleyen Efe, şunları kaydetti: “Polis ve savcıları görevden alarak sonuca ulaşamayacağını anlayan hükümet, yapılan hırsızlıkları HSYK yapısını değiştirerek ceza almamaya çalışmaktadır. Bir kör döğüşüdür gidiyor. Olan yine milletimize olmaktadır. Önümüzdeki yerel seçimler, milletimiz için son derece önemli hale gelmiştir. Milletimiz önüne konulan tüm tuzaklara, hilelere ve adaletsizliklere rağmen BBP adaylarımıza destek verecek ve işbaşına getirecektir.” CİHAN

Yorumlar